![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Borykam się z pewnym problemem. Opiszę może to na przykładach.
W <div id=#txtHint> wyświetla mi się cena, która jest zależna od wyboru w select. Moim celem jest wyświetlenie ponowne ceny, oraz numeru z bazy (id select = id ceny i numeru) tylko w innej postaci, tzn. nie "Cena za SMS: <span>".$row['payment_price']."zł</span> z VAT". Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 17 Dołączył: 17.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) ! sql injection = (SELECT * FROM pfase_server, pfase_settings, pfase_payment WHERE payment_id = $q) <= $q=$_GET["q"];
poczytaj o PDO i JQUERY AJAX Ten post edytował szalek01 27.09.2012, 20:08:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem doskonale, że ten kod jest dziurawy i wiem jak temu zaradzić, lecz w tym etapie tworzenia kwestie zabezpieczeń pomijam. Tak samo metoda łączenia się z bazą jest tymczasowa. Odesłanie mnie do lektury jQuery AJAX nie jest rozwiązaniem problemu, tym bardziej, że nie nie poruszam się w tej tematyce i wiedza wykraczająca ponad podstawy jest mi zupełnie zbędna.
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tu masz napisane to co potrzebujesz tylko na tablicach i wykorzystując jQuery (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Kod składa się z 2 plików (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) selecty.php w którym jest select i kod w js wysyłający wartość selecta do drugiego pliku post.php. Dostosuj sobie to do bazy danych a następnie odpowiednio zabezpiecz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Plik selecty.php
plik post.php
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko prawdopodobnie działałoby super, gdyby nie fakt, że korzystam również ze SMARTY. Wyklucza to wstawienie w value zmiennej $key, a co za tym idzie zawartość nie zmienia się zależnie od selecta. Rozwiązaniem tej sytuacji mogłoby być nazwanie funkcji przykładowo showPrice(str) i wstawienie do selecta onchange="showPrice(this.value)", lecz wiązałoby się to z przesłaniem metodą GET wartości value. Niestety nie wiem jak wdrożyć coś takiego w dany mi powyżej kod jquery. Ma ktoś jakieś pomysły? Albo potrafi przerobić mój kod bym mógł określić zawartość więcej niż jednego diva tak jak mogę zrobić w kodzie, który podesłał mi Arcioch.
Ten post edytował CiRiO 28.09.2012, 12:35:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego to jest tylko przykład (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) bez problemu można go zastosować ze smartami (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Robisz selecta jak w Twoim kodzie w value wpisując id i ślesz id postem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja akurat wysyłałem klucze tablicy bo mi tak było szybciej (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Kodu jQuery nie musisz zmieniać chyba ze nazwę wysyłanej postem zmiennej i id selecta z którego ma łapać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Czyli robisz tak (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W pliku z templatem gdzie masz załączane arkusz stylów itp w znaczniku head doklejasz (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Twój select w smartach wygląda tak (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dodatkowo potrzeby jest jakiś pusty div w którym będziemy wrzucać ten tekst (w tym przypadku div.desc)(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Plik post.php w Twoim przypadku będzie wyglądał tak (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję ślicznie za pomoc. Wszystko działa znakomicie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:55 |