![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam menu i chcialem zrobic opcje aktywnego linku za pomoca js.
Aktywny link tzn. link, ktory po kliknieciu przyjmuje wlasciwosc x, ktora trwa nieustannie do momentu klikniecia innego linku z menu. Jesli nic user jeszcze nie kliknal zadnego linka to skrypt oczywiscie nie zmienia nic. Wiecie moze jak do tego podejsc? Pozdrawiam. @no help availble in here. Got used to (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Lerno 2.09.2004, 19:56:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strasznie stary temat, ale mam taki sam problem i nie moge znalezc odpowiedzi...
chodzi wlasnie o takie dynamiczne menu, wskazujace w ktorym miejscu aktualnie sie znajdujemy generalnie to nic trudnego, porobilem opowiednie pseudoklasy w CSSie, tj.: a {} a:link {} a:visited {} a:hover {} a:active {} no ale a:active nie dziala (pozostale sa ok). w IE active wogole nic nie wnosi, natomiast w FF klasa dziala w momencie klikniecia na link, po puszczeniu lewego myszy wraca do postaci a:link no i tak sie zastanawiam ze skoro w samym CSSie nie chce dzialac, to moze JS? tylko jak do tego podejsc wogole? nie wiem tez czy to ma jakies znaczenie (wydaje mi sie ze nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) ale moje linki nie sa odnosnikami do plikow, tylko funkcji JS... jesli ktos ma jakies pomysly, albo robil cos podobnego prosze o pomoc dzieki i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Skąd: Kraków/Lublin/Lubartów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodzi ci o to, żeby po kliknięciu na link pozostawał on np. w jakimś innym kolorze dopóli ktoś nie kliknie innego linka to sposób jest taki:
każdemu linkowi przyporządkuj inny id w js napisz funkcję np:
i teraz w każdym linku wywołujesz tą funkcję z jego id-em: i powinno zadziałać i po kliku tło zmieni się na czerwone, a po kliku na inny link tło wróci do białego a tło drugiego zrobi się czerwone. Ten post edytował frickle 16.03.2007, 13:10:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki frickle
dokladnie o to mi chodzilo, wszystko dziala tak jak powinno pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:05 |