![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam pewnie błachy problem z którym nie mogę sobie na tą chwilę poradzić wrzucam sobie dane z bazy do tablicy : z var_dumpa wyświetla mi coś takiego:
a moje pytanie jest takie chciałbym przykładowo pobrać z tej tablicy daną która spełnia warunek meta_key=lastname wynik powinien byc "moje nazwisko" [php][/php] jak to zrobić (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo bo skąd ja będę wiedział że to jest nazwisko ? program musi sam wiedzieć o ktora wartość mi chodzi. ogólnie chodzi mi o rozwiązanie jakie jest w wordpresie tam jest taka sama tabela gdzie znaczniki meta odpowiadaja za jakaś charakterystyke użytkownika jak chce dodac np nazwisko lub je edytować to z bazie w tabeli musze odszukac meta key lastname i wtedy je edytować i chodzi mi o to ze nie chce sprawdzać wszystkich wartości meta_key uzytkownika za każdym razem łacząc sie z bazą tylko chce pobrac wszystkie jego wartosci do tablicy i później z tablicy wyciągnąć tą wartość.. edit--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- i nikt nie pomoże (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) może wiec jeszcze inaczej zapytam mam tabele:
teraz zeby z tej tablicy wyciągnąć poszczegolne dane wysyłam przykładowo 14 zapytań 1 po drugim :
a wolał bym zrobić jedno zapytanie żeby nie obciążać bazy
rezultat wrzucić do tablicy i z tej tablicy wyciągnąć poszczególne wartości dla meta_key Ten post edytował japolak 19.09.2012, 21:28:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz stworzyć tablicę asocjacyjną (a nie asocjalną (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ), gdzie kluczami będą wartości meta_key, czyli dla
możesz zrobić coś w stylu: Lub mając tą Twoją tablicę z pierwszego posta:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 14:22 |