![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mogę zrobić zmianę nazwy pliku w locie z downloadem po otwarciu strony.
plik nazywa się 201205101232.replay po kliknięciu w jego link otwiera się nowe okno (POPUP) i automatycznie rozpoczyna sciąganie w/w pliku ale o nazwie downloadreplay.replay jak mogę zrobić coś takiego ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
header('Content-Disposition: attachment; filename="download.replay"');
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzialem ten przyklad na necie problem w tym ze tam tak samo jak i tu jest sam kod bez opisy zmiennych fp r_start c_lenght skoro kopiujesz przyklady z innych for sprawdz je czy dzialaja sprobuj wyjasnic ich dzialanie i podaj po co sa te zmienne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 5.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ciężko sprawdzić co robią poszczególne funkcje na php.net?
$fname = basename($file); // lokalizacja naszego pliku $fsize = filesize($file); // wielkość pliku $ftime = filemtime($file); //data modyfikacji pliku $range = $_SERVER['HTTP_RANGE']; //zakres bajtów do pobrania $r_start = 0; // początek bajtów do pobrania $c_length = $fsize; // koniec bajtów, oznaczający wielkość pliku |
|
|
![]()
|
|
nie jest ciężko lecz jak odpowiadasz to w całości czy pół słowami.
Odpowiedz mi na pytanie czy sprawdzałeś działanie powyższego kodu ? Plik oryginalny ma 1,28Mb Plik który ściągam z nową nazwą ma 0,08Mb Czym to może być spowodowane ? ok poradzilem sobie w troche inny sposob. jednak sobie nie poradzilem za kazdym razem z tego kodu co podales chce sciagac 102B a nie caly plik ... moze ktos pomoc co jest nie tak ? znalazlem w necie cosik takiego
moze mi ktos pomoc dlaczego sciaga mi uszkodzony plik ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 15:04 |