![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Sprawa jest następująca: Implementuję do panelu CMS edytor CKEditor. Inicjuję go w ten oto sposób: Wszystko jest ładnie - edytor się ładuje, należycie formatuje tekst, a dane asynchronicznie przesyłane są do skryptu php, który zapisuje dane w MySQL. Problem polega na tym, że po zapisaniu danych do bazy chcę aby ww. edytor został ponownie załadowany do textarea razem z nową zawartością. Generalnie, pole textarea jest wczytywane, a polu tym jest nowa zawartość. Niestety w pole to nie jest załadowany edytor. Kiedy odświeżę stronę, wszystko jest ok. Pytanie brzmi: Jak po ponownym załadowaniu tego elementu strony, dynamicznie załadować do niego CKEditor? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A coś takiego próbowałeś (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź!
Niestety, właśnie coś nie gra. Generalnie założenie jest takie, że zanim pojawi się pole textarea, to już dla tego pola "ma być" zaimplementowany CKEditor. I jak pisałem wcześniej, przy ładowaniu / odświeżaniu strony jest wszystko jak trzeba. Natomiast po wykonaniu tego, co poniżej, ni jak nie działa - jest tylko surowe pole textarea z nową treścią.
Gdzieś czytałem, że w FCKEditorze trzeba wyczyścić zmienne, by asynchronicznie na nowo go załadować, ale nie mogę nic na ten temat znaleźć w dokumentacji CKEditora. Może jeszcze jakieś pomysły (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Nie ma to jak poranna burza mózgów. Ostatecznie sprawa wygląda tak - dla kogoś, kto by szukał:
Dzięki za zaangażowanie! Temat zamknięty. Ten post edytował RABP 16.09.2012, 10:00:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:11 |