![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Posiadam Zend Server CE + MySQL Workbench.Poprzez moją aplikację w zendzie jak i poprzez workbench i phpmyadmin wyskakuje mi taki błąd przy polskich literach (ś,ć itp.) : Cytat General error: 1366 Incorrect string value Charset w bazach ustawiany na UTF-8 general, polish jak i na latin i nadal to samo. Tabele również dostosowywane pod ustawiony charset do bazy danych. Gdzie może leżeć przyczyna?Nigdy nie spotkałem się z taką przypadłością a i w google nie znalazłem rozwiązania. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 40 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co ci generuje ten błąd ? mysql?
jesteś w stanie wyświetlić jakiś podgląd tego zapytania? być może wtedy będziemy wstanie coś więcej odpisać. j. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytanie odbywa się ręcznie poprzez MySQL Workbench lub poprzez PMA.
Cytat ERROR 1366: Incorrect string value: '\xC5\x9B' for column 'title' at row 1 SQL Statement: INSERT INTO `default`.`articles` (`title`, `content`) VALUES ('ś', 'ć') Problem rozwiązany - na przyszłość, charset ustawiłem na tabele i bazę danych, lecz pola w tabeli się nie zaktualizowały i stąd był ten problem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:50 |