![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
konfiguracja php.ini
Kod [mail function] ;For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 ;For Win32 only. sendmail_from = xxx@xx.pl xxx@xx.pl : wpisujemy adres swojej skrzynki pocztowej, lub Kod ;For Win32 only. ;sendmail_from = pozostowiamy bez zmian ściągamy program Free SMTP Server link: http://www.softstack.com/download/freesmtp.zip restartujemy i uruchamiamy serwer SMTP no i wysyłamy... ![]() ps. to dla tych którym nie działa funkcja mail() Ten post edytował SET 31.08.2004, 10:06:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam ten program i mi działa w 1/2, np:
nie dochodzi na yahoo z mojego konta na o2 nie dochodzi do interii (vice versa tak) z o2 nie dochodzi do o2 na poczte w onecie chyba w ogóle Co mam robić w takim wypadku? Znacie jakiś lepszy serwer SMTP? Z tego co mi wiadomo nie rozwiązano tego problemu na tym forum. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki to ma związek z php5?
Przenoszę na php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś wie jak skonfigurować ten program Free SMTP Server?
Ustawiłem DNS Server na AUTODETECT, a SMTP Port na Standart #25 Na dole programu mam ciągle komunikat "Waiting for connections on port #25; using DNS server: 172.16.254.41" a może ma ktoś jakiś inny program który działa jako SMTP server Ten post edytował grizmo 3.01.2006, 17:12:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(grizmo @ 2006-01-03 16:05:28) Czy ktoś wie jak skonfigurować ten program Free SMTP Server? Ustawiłem DNS Server na AUTODETECT, a SMTP Port na Standart #25 Na dole programu mam ciągle komunikat "Waiting for connections on port #25; using DNS server: 172.16.254.41" a może ma ktoś jakiś inny program który działa jako SMTP server Jeżeli pisze ci Kod Waiting for connections on port #25; using DNS server: 172.16.254.41 . To znaczy, że czeka na jakieś połączenia na porcie 25 i używa serweru dns. Ale ten program nie jest doskonały :-( Nie wszystkie maile dochodzą. Bardzo polecam Mail Enable 1.91. Wersja standard w zupełności ci wystarczy. Jeżeli masz dynamiczne ip, to looknij sobie na stronkę tego serwisu. Rejestrujesz się, wybierasz sobie jakąś fajną domenkę, pobierasz program i uruchamiasz go [Ważne!] dopiero po uruchomieniu netu, [/W]. Wtedy wpisujesz tą domenę w MailEnable i jesteś szczęsliwym posiadaczem konta np.: admin@twojadomena.no-ip.pl, aby odbierać maile, skonfiguruj sobie dowolny program do odbierania maili, gdzie w adresie pop3, smtp wpisujesz swoją domenę. Jeśli masz jakieś pytania, to na priva.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:50 |