![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Zastanawiam się w jaki sposób napisać skrypt który pokazywałby pozycję danej frazy w wynikach wyszukiwania google. Można wyeksportować wyniki wyszukiwania do pliku i z pliku pobrać je do bazy danych, ale chciałbym bardziej zautomatyzować tą czynność. Ma ktoś jakieś ciekawe pomysły, a może ktoś już napisał podobną aplikację? Edit: Znalazłem w google wskazówkę, aby skorzystać z Google AJAX Search API https://developers.google.com/web-search/docs/ Ten post edytował james8 3.09.2012, 11:43:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak z aktualnością tego API ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, nie miałem jeszcze okazji, jednak mając takowe swoje rozwiązanie, znacznie usprawniłoby mi to pracę nad serwisami. Może się i skuszę ale od paź bo jeszcze wakacjuje
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z napisaniem takiego softu poczekaj jeszcze z miesiąc, ostatnio Google mocno miesza
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiem o tych roszadach:) Sktypt już mam napisany, a z wdrożeniem jeszcze poczekam tak jak mówisz:)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
API nie użełem lecz Google + cURL, dodać do tego proxy + cron i można fajny automat zrobić
![]() Co do API pomysle nad tym rozwiązaniem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, sprawdzanie pozycji się nie sprawdzi w przypadku zapytań lokalnych, czyli np. fraza+miasto. Po aktualizacji algo Google Venice, sprawdzać pozycje można jedynie przy pytaniach globalnych bez lokalizacji w zapytaniu.
-------------------- SEO to nie praca, to sposób na życie - optymalizuj lepszą stronę życia | http://www.codum.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mógłby mi ktoś napisać przykład takiego skryptu pokazujący czy fraza istnieje, albo na której jest pozycji?
Nie umiem korzystać z surowych manuali i opisów api bez przykładow, heh ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mógłby mi ktoś napisać przykład takiego skryptu pokazujący czy fraza istnieje, albo na której jest pozycji? Nie umiem korzystać z surowych manuali i opisów api bez przykładow, heh ![]() pobierasz wyniki, rzucasz je na tablicę, i na tablicy robisz sobie operacje. Tak na szybko takie rozwiązanie mi przyszło. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 8 Dołączył: 10.08.2011 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A mogę prosić jakiś praktyczny
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co tworzyc kolo na nowo skoro istnieja juz dziesiatki takich aplikacji ?
-------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Po co tworzyc kolo na nowo skoro istnieja juz dziesiatki takich aplikacji ? W takiej formie jak mnie interesuje ta aplikacja, jest ona płatna:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Potrzebuje przykład takiego api do zrobienia nowej aplikacji, której nie ma w internecie ;p Dosyć ciekawa moim zdaniem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obecnie wszelkie programy i skrypty do ustalania pozycji strony w wynikach Google są mało wiarygodne. Stało się to już jakiś czas temu, gdy Google spersonalizowało wyniki bazując na historii wyszukiwań danej osoby. Dodatkowo liczy się również geolokalizacja osoby zadającej pytanie, głównie przy zapytaniach lokalnych. Więc to co otrzymujemy w wynikach wyszukiwania, już jest mało wiarygodne. Kolejną rzeczą jest wpływ +1 dla osób zarejestrowanych w Google - nie wiadomo do końca, jak bardzo pozycja zależy od jego liczby.
-------------------- SEO to nie praca, to sposób na życie - optymalizuj lepszą stronę życia | http://www.codum.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś już badał, obserwował wpływ +1?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:53 |