![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przekierowuje za pomocą 301 domene bez www na z www:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena.pl$ RewriteRule ^(.*)$ http://www.domena.pl/$1 [R=301,L] Jak przerobić to przekierowanie, żeby wszystkie subdomeny.domena.pl były przekierowane na www.domena.pl ? Google zaindeksowało mi domene z setkami bezsensownych subdomen np: dzxjrf.domena.pl, nie wiem skąd to się wzięło, ale chcę to przekierować. Proszę o pomoc. Ten post edytował Greg23 29.08.2012, 23:12:04 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Też możesz użyć wyrażenia regularnego.
Spróbuj pokombinować, wtedy coś więcej powiemy. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No próbowałem od razu zrobić to w ten sposób:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.*).domena.pl$ RewriteRule ^(.*)$ http://www.domena.pl/$1 [R=301,L] lub RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([a-z0-9A-Z]+).domena.pl$ RewriteRule ^(.*)$ http://www.domena.pl/$1 [R=301,L] ale dostaję info, że jest nieprawidłowa pętla przekierowań :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 14 Dołączył: 4.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej, to ten sam kod użyj ale przekieruj na adres bez www., a to dlatego, że www. też zalicza się do reguły, więc masz pętlę. Albo wyciąć www z reguły.
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie. Adres musi być z www. Jak wykluczyć 'www' z reguły ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Dodatkowy RewriteCond.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kombinuje, szukam, ale coś nie mogę wymyśleć jaki ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A na zdrowy rozum, co potrzebujesz sprawdzić?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skoro to jest wyrażenie regularne, to nie można usunąć znaku ^ oznaczającego początek
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
polecam dodanie opcji w pliku konfiguracyjnym apache'a (standardowy, vhost):
RewriteLog "sciezka_do_logu" RewriteLogLevel 9 Bardzo dobrze widać jak działa mod rewrite, w co wchodzi, w co nie wchodzi etc. Tylko dla debugu, na produkcji poziom logowania co najwyżej 2 -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za podpowiedzi.
W tym momencie nurtuje mnie jednak fakt, jak z tego wyrażenia: RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([a-z0-9A-Z]+).domena.pl$ wykluczyć ciąg 'www' ? Pomoże ktoś ? /Odświeżam/ ? ? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:34 |