![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem przy zapisie rekordów pobranych do tabeli poprzez petlę while. Do bazy zapisuje mi się właściwa ilość rekordów, ale wszystkie posiadają dane z ostatniego rekordu, jak to można zróżnicowć. dziękuję za poradę.
Tak pobieram dane do tabeli:
A tak próbowałem dokonać zapisu do bazy:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google -> mysql insert
zobacz jak powinien wyglądać taki zapis bo twój wygląda jak UPDATE.. Ten post edytował CuteOne 25.08.2012, 15:06:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 778 Pomógł: 84 Dołączył: 29.07.2010 Skąd: Gliwice / Pławniowice Mistrz niezmordowanej klawiatury. Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dlaczego jak update ?
Tak też można, tylko jest to wolniejsze rozwiązanie od typowego wstawiania (...) values (...) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google -> mysql insert zobacz jak powinien wyglądać taki zapis bo twój wygląda jak UPDATE.. Tak masz rację, sekwensja była zła, jednak poprawiłem na:
i nie zapisuje mi nic.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie tłum błędów (chodzi o @ przed funkcją) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otrzymję taki błąd:
Unknown column 'xxx' in 'field list' nie mam kolumny xxx, jest to imie_nazwisko w ostatnim rekordzie Ten post edytował krzesik 25.08.2012, 21:30:44 |
|
|
![]()
|
|
powinno być na odwrót - nazwy kolumn objęte ` ` a wartości ' '
Ten post edytował CuteOne 26.08.2012, 09:14:23 |
|
|
![]()
|
|
teraz zapisało, ale tak samo jak poprzednio czyli 13 razy ostatni rekord pobrany z tabeli wypełnionej sposobem opisanym powyżej, gdzie mam jeszcze błąd? powinienem mieć chyba jakiś wyróżnik że każdy kolejny rekord ma jakiś identyfikator? proszę o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dałeś całego kodu PHP, gdzie w tej pętli zmieniasz wartości zmiennych które podajesz do insert'a - ja nie widzę, jeśli tak masz w swoim kodzie to co się dziwisz, że wstawia Ci te same wartości skoro to sa te same wartości zmiennych...
|
|
|
![]()
|
|
nie dałeś całego kodu PHP, gdzie w tej pętli zmieniasz wartości zmiennych które podajesz do insert'a - ja nie widzę, jeśli tak masz w swoim kodzie to co się dziwisz, że wstawia Ci te same wartości skoro to sa te same wartości zmiennych... Nie właśnie nie mam nigdzi epodanego parametru zmiany wartości, gdzie powinienem go wstawić? podczas odbierania danych z forma? np tak:
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Już sobie częściowo poradziłem zmieniłem kod w taki sposób:
iość rekordów się zgadza, nazwiska są dobrze wpisywane, ale do każdego rekordu zmienia się również pole procen wykorzystywane do obliczenia kwoty, a to mi nie przechodzi..... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 13:04 |