![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2003 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
:cry:
Mam następujący problem: W php.ini (Linux) mam ustawioną wielkość pliku do upload'u na np: 5M a nie mogę upload'ować nawet pliku o rozmiarze 1M, bo przeglądarka wyświetla mi błąd "Nie można wyświetlić strony" memory_limit = 8M post_max_size = 5M upload_max_filesize = 5M file_uploads = On upload_tmp_dir = /tmp Czy jest coś jeszcze czego nie ustawiłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Poniżej jest formularz do przesyłania (może tu jest coś nie tak) Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? <? <form action="index.php?adm=upload" method="post" enctype="multipart/form-data"> Wy&lij plik: <input type="file" name="thefile"><br><br> <input type="submit" name="Submit" value="Wy&lij"> </form> ?> Za odpowiedź z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Szubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj kod, który odbiera dane...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2003 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu jest caly plik upload.php, który wysyła i odbiera dane:
<?php if (!eregi("index.php", $PHP_SELF)) die ("You can't access this file directly..."); ?> <form enctype="multipart/form-data" action="index.php?adm=upload" method="post"> Wy&lij plik: <input type="file" name="thefile"><br><br> <input type="radio" name="sciezka" value="" checked>Kataog główny<br> <input type="radio" name="sciezka" value="artykuly" >Katalog artykuly<br> <input type="radio" name="sciezka" value="bloki" >Katalog bloki<br><br> <input type="hidden" name="click" value="on"> <input type="submit" name="Submit" value="Wy&lij"> </form> <?php if (($click == "on") and ($_FILES['thefile']['name']!="")) { echo "<br>Nazwa oryginalna pliku :".$_FILES['thefile']['name']; echo "<br>Nazwa tymczasowa pliku :".$_FILES['thefile']['tmp_name']; echo "<br>Typ pliku :".$_FILES['thefile']['type']; echo "<br>Rozmiar pliku :".$_FILES['thefile']['size']; echo "<br>Bł&d :".$_FILES['thefile']['error']; if ($sciezka!="") $plik = $sciezka."/".$_FILES['thefile']['name']; else $plik = $_FILES['thefile']['name']; if (!move_uploaded_file($_FILES['thefile']['tmp_name'], '/home/michal/www/'.$plik)) print ("<br>Kopiowanie pliku nie powiodło się...<br>n"); else { print ("<br>Kopiowanie pliku powiodło się...<br>n"); } } else if ($click == "on") { echo "<br>Nie wybrano żadnego pliku !"; $click="off"; } ?> POZDRAWIAM |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat Tu jest caly plik upload.php, który wysyła i odbiera dane:
[php:1:79da3fc227]<?php if (!eregi("index.php", $PHP_SELF)) die ("You can't access this file directly..."); ?> <form enctype="multipart/form-data" action="index.php?adm=upload" method="post"> Wy&lij plik: <input type="file" name="thefile"><br><br> <input type="radio" name="sciezka" value="" checked>Kataog główny<br> <input type="radio" name="sciezka" value="artykuly" >Katalog artykuly<br> <input type="radio" name="sciezka" value="bloki" >Katalog bloki<br><br> <input type="hidden" name="click" value="on"> <input type="submit" name="Submit" value="Wy&lij"> </form> <?php if (($click == "on") and ($_FILES['thefile']['name']!="")) { echo "<br>Nazwa oryginalna pliku :".$_FILES['thefile']['name']; echo "<br>Nazwa tymczasowa pliku :".$_FILES['thefile']['tmp_name']; echo "<br>Typ pliku :".$_FILES['thefile']['type']; echo "<br>Rozmiar pliku :".$_FILES['thefile']['size']; echo "<br>Bł&d :".$_FILES['thefile']['error']; if ($sciezka!="") $plik = $sciezka."/".$_FILES['thefile']['name']; else $plik = $_FILES['thefile']['name']; if (!move_uploaded_file($_FILES['thefile']['tmp_name'], '/home/michal/www/'.$plik)) print ("<br>Kopiowanie pliku nie powiodło się...<br>n"); else { print ("<br>Kopiowanie pliku powiodło się...<br>n"); } } else if ($click == "on") { echo "<br>Nie wybrano żadnego pliku !"; $click="off"; } ?>[/php:1:79da3fc227] POZDRAWIAM Prosze o korzystanie ze znaczników php post jest znacznie czytelniejszy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:54 |