![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem poradnik, krok po kroczu podczas pisania lekkiego bloga (SymBlog, pewnie znany tutek) i wszystko byłoby w porządku, gdyby nie jeden punkt. W gruncie rzeczy chodziło o dodanie w pliku deps, odnośników do wtyczki doctrine-fixtures i bundle'a DoctrineFixturesBundle. Następnym krokiem było w konsoli wpisać komendę php bin/vendors install, niestety, czego bym nie próbował to wyskakuje informacja:
Your project seems to be based on a Standard Edition that includes vendors. Try to run ./bin/vendors install --reinstall Choć reinstall działa. I tutaj moje pytanie, czy w wersji standardowej, z załączonymi już bibliotekami nie ma możliwości dodania np. w/w wtyczek? Na szybko pobrałem wczoraj paczkę niestandardową i komenda działała, pobiera to co podałem w pliku deps. Lepiej używać wersji bez wstawionych już bibliotek? Jestem początkujący, i nigdy nie miałem jeszcze styczności z frameworkiem na poważnie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod pamil@pentagon /www/Symfony $ bin/vendors Symfony2 vendors script management. Specify a command to run: install: install vendors as specified in deps or deps.lock (recommended) update: update vendors to their latest versions (as specified in deps) lock: lock vendors to their current versions Akcja 'update' powinna Cię zadowolić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 6 Dołączył: 2.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, działa, choć jest mały problem, na GitHubie nie ma już DoctrineFixturesBundle.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 15 Dołączył: 12.08.2012 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Oke.
[doctrine-fixtures] git=http://github.com/doctrine/data-fixtures.git [DoctrineFixturesBundle] git=https://github.com/doctrine/DoctrineFixturesBundle.git target=/bundles/Doctrine/Bundle/FixturesBundle Pobrało, znajduje się tam gdzie powinno, lecz gdy dodaję do appKernel.php nowego Bundle'a:
(zgodnie z tym co jest podane w index.srt) ciągle wyskakuje błąd o nie odnalezieniu klasy: Fatal error: Class 'Doctrine\Bundle\FixturesBundle\DoctrineFixturesBundle' not found in D:\xampp\htdocs\symblog.dev\app\AppKernel.php on line 21 A folder z tym wszystkim znajduję się w vendor\bundles\Doctrine\Bundle\FixturesBundle, nie mam pojęcia :/ |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wg. tego co na stronie Symfony, w tym poradniku także, to jedynie doctrine-fixtures trzeba dodać do AutoLoadera. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Tyczy się to 'doctrine-fixtures', foto z rozmieszczeniem folderów i o co mi chodzi. http://up.programosy.pl/view/symfony2.jpg.html
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:58 |