|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
witam instaluje scrypt TravianX Installation Script
Create SQL Structure Warning: This can take some time. Do not click, just wait till the next page has been loaded! Create- klikam zeby zrobilo to wyskakuje mi taki blad Error importing database. Check configuration. co musze zrobic zeby wszystko działało prosze o pomoc z góry dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Check configuration
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
chodzi o to ze wszystko jest dobrze tylko nie chce mnie polonczyc z baza i niewiem dlaczego wiec pytam o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%)
|
chodzi o to ze wszystko jest dobrze tylko nie chce mnie polonczyc z baza i niewiem dlaczego wiec pytam o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No nie jest dobrze skoro jednak ten błąd się wyświetla., prawda? Oprócz tego, że z połączeniem jest coś nie tak, to z Twoją ortografią też nie jest najlepiej. |
|
|
|
|
|
|
|
przepraszam za bledy ale szybko pisze i to dla tego ale naprawde pisalem z serwisem gdzie hostuje serwis mowia ze wszystko dziala a wyskakuje mi taki blad . umialbys to naprawic?
|
|
|
|
|
|
|
|
Być może mówią o działaniu usługi - bazy danych, a nie o tym, że wpisujesz prawidłowo konfiguracje przez co rozumie się między innymi logi do bazy danych.
|
|
|
|
|
|
|
|
aha a to czyli co mam zrobic?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zweryfikować poprawność konfiguracji czyli sprawdzić czy podajesz prawidłowe dane...
Ten post edytował markonix 11.08.2012, 10:55:35 |
|
|
|
|
|
|
|
wszystko podaje dobrze
Error importing database. Check configuration. Create Structure:submit - klikam to i wyskakuje ten blad chyba ze podam panu haslo do panelu i pan sam sprawdzi ? |
|
|
|
|
|
|
|
Skąd wiesz, że podajesz dobrze?
Gdzieś te same dane działają? Logujesz się do nich do bazy? |
|
|
|
|
|
|
|
tak loguje moge podac na pw logi do panelu i sam sprawdzisz czy wszystko dobrze jest ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli konfiguracja jest poprawna, a baza nie jest lokalna to prawdopodobnie nie masz do niej dostępu z zewnatrz. W przeciwnym wypadku sprawdź konfiguracje po raz kolejny np. polacz sie przez konsole używajac tych danych. Sprawdź także czy baza danych została utworzona.
|
|
|
|
|
|
|
|
dobrze wysłalem na pw do markonix zeby sprawdził konfiguracje i powiedzial mi czy dobrze zrobilem .
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie pomagam na PW.
|
|
|
|
|
|
|
|
<?php
include("constant.php"); class MYSQLi_DB { var $connection; function MYSQLi_DB() { $this->connection = mysqli_connect(localhost, walery98_admin, haslo, walery98_serwer) or die(mysqli_error()); } function query($query) { return $this->connection->query($query); } }; class MYSQL_DB { var $connection; function MYSQL_DB() { $this->connection = mysql_connect(localhost, walery98_admin, haslo) or die(mysql_error()); mysql_select_db(walery98_serwer, $this->connection) or die(mysql_error()); } function mysql_exec_batch ($p_query, $p_transaction_safe = true) { if ($p_transaction_safe) { $p_query = 'START TRANSACTION;' . $p_query . '; COMMIT;'; }; $query_split = preg_split ("/[;]+/", $p_query); foreach ($query_split as $command_line) { $command_line = trim($command_line); if ($command_line != '') { $query_result = mysql_query($command_line); if ($query_result == 0) { break; }; }; }; return $query_result; } function query($query) { return mysql_query($query, $this->connection); } }; if(DB_TYPE) { $database = new MYSQLi_DB; } else { $database = new MYSQL_DB; } ?> co tutaj jest zle a haslo podalem tako tutaj. (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
|
|
|
|
|
1. Nie wierze, że ten skrypt nie posiada nawet marnego pliku konfiguracyjnego tylko wymusza ustalanie passów do bazy przez edycje kodu źródłowego.
2. Nie działa to zupełnie bo nie przekazujesz wartości tylko stałe. 3. Jakbyś miał włączone raportowanie błędów to byś otrzymał błąd informujący o punkcie 3. 4. Umieszczaj kod na forum w odpowiednim znaczniku PHP. Ten post edytował markonix 11.08.2012, 12:19:06 |
|
|
|
|
|
|
|
to co mam zrobic?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zająć się czymś innym aniżeli webmasterką..
|
|
|
|
|
|
|
|
to co mam zrobic zeby tego bledu nie bylo ? yy
|
|
|
|
|
|
|
|
Poprosić dorosłego do komputera.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 13:11 |