![]() |
![]() |
--nokia-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Czy da się za pomocą funkcji ftp_exec (http://www.php.net/manual/pl/function.ftp-exec.php) bądź innej funkcji PHP stworzyć nowe konta ftp z dostępem tylko do zapisu? Wszystko z poziomu PHP, nie mam większego dostępu do serwera. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie. Jeśli nie masz uprawnień do poleceń administracyjnych, zostaje napisanie wrappera do panelu administracyjnego hostingu.
Ale przez ftp_exec tego nie zrobisz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
--nokia-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, dzięki za informacje erix.
Mam kolejne pytanie - czy da się zalogować do FTP bezpośrednio do katalogu innego niż główny? np. w głównym folderze mam katalogi: - dom - galeria - pliki_do_pobrania i chciałbym, aby ktoś kto loguje się przez np. Total comannder wszedł od razu do "galeria" tak aby nie musiał klikać po katalogach.. Jest taka możliwość? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Możesz linka nawet z hasłem przekazać:
Kod ftp://user:haslo@example.org/katalog_docelowy
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, cpanel, direct admin, w opcjach serwera ftp podczas tworzenia użytkownika, w total commanderze "katalog zdalny"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:10 |