![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Skąd: Żyrardów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym spytać czy ktoś posiada klase do obsługi (parsowania) urli. W tym temacie jestem kiepski więc czy ktos mi mógłby wytłumaczyc jak zastosować przykładowy skrypt (http://php.pl/index.php/phppl/artyku_y/pomys_y_porady_i_sugestie/przyjazne_urle) na wielu stronach z róznymi informacjami (różne adresy). Pozdrawiam i z góry tnx
-------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
a z czym masz problem ?
ja skopiowałem i wkleiłem do swojego oskryptowania i działało ... -------------------- brak sygnaturki rowniez jest sygnaturką
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2002 Skąd: Żyrardów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zbytnio tego nierozumiem
![]() Oraz czy jest takie coś na klasie? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sluchaj, w podanym artykule masz opisane jak wyciagnac dane z parametru...
np: www.twojastrona.pl/index.php/var1/var2/var3 dzieki temu artykulowi jestes wstanie stworzyc sobie tablice w postaci $tablica[0] = "var1"; $tablica[1] = "var2"; $tablica[2] = "var3"; a co juz z tymi danymi zrobisz to jest twoja sprawa, musisz je jakos wykorzystac do swoich zamiarow. |
|
|
![]()
|
|
ok ale czy ma ktoś takie coś tylko że na klasach?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co ci to na klasach ? kod z tego artykulu zwraca tobie tablice zmiennych ktore zostaly dostarczone z parametrem, a pozniej postepujesz tak samo jak w przypadku klasycznego przekazywania zmiennych...
index.php?dzial=news&akcja=pokaz
a w przypadku gdzie uzywasz przyjaznych url to masz index.php/news/pokaz
gdzie oczywiscie $tablica - tablica ktora zostala zwrocona przez funkcje parsujaca URL podana z artykulu to jest najprostrzy sposob... Ten post edytował Ace 25.08.2004, 13:57:13 |
|
|
![]()
|
|
oki pokombinuje. Mam jeszce małe pytanko czy istnieją jeszcze inne strony niż http://www.phpclasses.org, które 'oferują' to samo (czyli klasy
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:15 |