![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki mały problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić.
w 1 formularzu mam kilka takich deklaracji (dla monster, event, luck, champion:
Po naciśnięciu guzika submit, mam:
I tu moje pytanie, gdyż wszystkie "zmienne" z monster/champions/event/luck są zapisyane do zmiennej $creature. Jak zrobić, aby każda z tych zmiennych miała osobną nazwę ?aby móć np napisać coś takiego:
mam nadzieję iż jest to zrozumiałe, jak nie, uściślę to jakoś ![]() Czekam na wszystkie sugestie i porady, z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam Ten post edytował bladykiel 3.08.2012, 14:50:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'<select name="</br>' ? wtf? Nadaj poprawną nazwę dla tego selectora, a nie wjeżdżasz ze znacznikami html. Później zobacz po wysłaniu formularza, co kryje się w tablicy globalnej $_POST (np print_r($_POST) ). Proszę uściślić, o co dokładnie chodzi?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'<select name="</br>' zastosowałem na potrzeby jednej z podstron.
Ogólnie skrypt działa poprawnie jednak, nie mogę rozróżnić "zmiennych" gdyż wszystkie dane są zapisywane do 1 "zmiennej" ![]() Chodzi o to, iż nie wiem w jaki sposób zapisać wybrane pola do innych zmiennych, mianowicie:
zapisuje mi wszystkie pola <select name> do jednej zmiennej. A chciałbym zrobić tak, aby każa "grupa" pól była zapisywana do innej zmiennej tak, abym po wysłaniu formularza mógł wypisać np. tylko wybrane czary. edt// No i mam jeszcze jedno pytanko. Dlaczego gdy nazwy selectów są 2 lub więcej członowe dodaje mi do nich "_" np. wyraz_wyraz . Ten post edytował bladykiel 3.08.2012, 17:27:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze... poczytaj jakieś tutoriale bo to co pokazałeś woła o pomstę do nieba.
|
|
|
![]()
|
|
Widzę bardzo treściwa pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Koledze wyżej chodziło o to abyś poduczył się podstaw.
$how_much = $_POST;- ładowanie całej tablicy POST do zmiennej- myślisz,że to dobre? |
|
|
![]()
|
|
No właśnie nie wiem. Nie potrafię sobie inaczej z tym problemem poradzić.
Chciałbym aby każda "grupa" zmiennych była zapisana do osobnej tablicy, tak abym mógł je wczytywać osobno np. Jeśli chciałbym wypisać tylko stworzenia to wypisuję tylko stworzenia, natomiast w aktyalnym kodzie, zapisuje mi wszystko do jednej zmiennej. . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co powiesz na tablice wielowymiarową?
-------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie próbuję coś kombinować z tablicami, jednak i tak mi nie wychodzi.
Masz jakieś sugestie ? edit. jak mam coś takiego
to mogę zastosować foreacha
i wypisując zmienną $dsa dostaję nazwe czaru oraz jej ilość. Wszystko było by ok, gdyby nie to, iż nie wiem jak zastosować ifa, aby pola z wartością "0" się nie wyświetlały. Oraz czemu w zmiennej $asd są zapisywane numery od 0 do iluś tam (domyślam się, iż chodzi tu o pozycję w tablicy). Ktoś ma jakieś propozycje ? Ok już sobie poradziłem ![]() tylko pytanie, czy takie zastosowanie oraz konstrukcja jest poprawna?
Ten post edytował bladykiel 4.08.2012, 00:09:38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod html tak w skali 3+/10, ale przypuszczam że to przez ferwor prób i błędów
![]() -------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
szczerze? Bez "" działa jak należy, a z "" jeszcze nie sprawdzałem
![]() Co samej składni, owszem była masa prób i błędów ![]() Ten post edytował bladykiel 4.08.2012, 11:50:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:44 |