![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 14 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, napotkałem na dość dziwny problem, a mianowicie otrzymany layout od grafika spokojnie sobie zakodowałem ze wszystkimi standardami - zapisałem jako dokument html no i testując go wszystko idealnie grało, czyli tak jak być powinno. Natomiast całość zacząłem sobie zapisywać w pomniejszych plikach, by je później dołączać do całości (tworzę portal, cały portal opiera się na jednym pliku (index.php), przez który otwierane są kolejne części strony index.php?action=przyklad). Przykladowa struktura wyglada tak:
W pliku config znajduje sie cale polaczenie z baza danych itp. I tutaj jest problem, gdyz nie ma znaczenia czy w pliku config.php czy w plikach strony (header.php itp.) zacznę otwierać kolejne pliki (require, include...) to przeglądarka Google Chrome robi odstęp u samej góry i też zmienia niektóre style, natomiast przeglądarka ie8 całkowicie rozwala stronę (tak jakby zjeżdża z całością poza obszar widzialny, widać połowę witryny), natomiast inne przeglądarki w tym FF wszystko normalnie wyświetlają bez żadnych problemów. Gdzieś doczytałem się, że kodowanie rozwala stronę, aczkolwiek w moim przypadku nawet zmiana utf na inne nie pomaga.
------------------------------------------------------------- Heh, samemu w końcu udało mi się ten problem rozwiązać, po prostu przy zapisie pliku nie zauważyłem, że jest zaznaczona funkcja dodawania sygnatury BOM = google chrome oraz ie przy BOM robią z niego nową linię, natomiast inne przeglądarki normalnie wyśw zawartość. tyle (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Rochu 1.08.2012, 17:53:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:01 |