![]() |
![]() |
-Orangutar132- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam dosyć poważny problem, ale dla was to zapewne błahostka...
Kawałek kodu:
Jednak teraz jak wykona się plik i dana osoba nie wpisze żadnych danych( puste pola ) to dostaję tyle informacji ile jest pustych pól. Chciałbym aby błędy pokazywały się pojedynczo tak jak na tej stronie https://server.buycraft.net/register Czyli jeżeli dana osoba pozostawiłaby wszystkie puste pola to i tak będzie tylko jeden błąd o nie uzupełnieniu pierwszego pola, jak uzupełni pierwsze pole, a reszta puste to pokaże się tylko informacja o tym, że nie pole 2 drugie jest puste. Myślę, że wyjaśniłem to miarę dokładnie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to przy każdym wyświetleniu błędu sprawdź warunkiem if zmienną $blad czy nie jest większa niż zero. jeżeli równa 0 możesz wyświetlić błąd jeżeli większa to nie wyświetlaj. Chyba ta zmienna może być wykorzystana do tego a nie tylko po to czy w całym formularzu nie ma błędu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. eregi() jest przestarzałe i umożliwia włamanie - zamiennikiem jest preg_match()
2. rozumiem, że kod nie jest Twój i ściągnąłeś gotowca z neta inaczej sam byś doszedł do tego jak wyświetlać pojedyncze błędy. - konstrukcją if else
- konstrukcją sprawdzania zmiennej zawierającej błąd
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:57 |