![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
W XAMPP 1.7.1 strona wyświetlał mi się prawidłowo. Teraz mam XAMPP1.7.7 (PHP5.3.8).. ..i wyświetla mi się komunikat, że funkcja eregi jest przestarzała. Więc zamieniłem ją: if(eregi($action, $activeon)) na: if(preg_match("/".$action."/i", $activeon)) lub if(preg_match('/$action/i', $activeon)) ..tak i tak jest OK (poprawcie mnie jak źle zmieniłem) Zamieniłem eregi na preg_match i powinno być wszystko ok. Niestety w panelu logowania nie wyświetla się obrazek. Myslę, że powinien skoro zrobiłem zamnianę eregi na preg_match zgodnie z wymogami. -Jak włączę pełne raportowanie błędów, to nie wyświetla się żaden błąd! http://i50.tinypic.com/20tl3xj.png Co może być nie tak? Jakieś pomysły ![]() Ten post edytował r3pilc3 25.07.2012, 17:51:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 395 Pomógł: 80 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod generowany jest prawdopodobnie przez skrypt, więc potrzebny jest kod tego skryptu, proszę sprawdzić także logi dla xamppa. Logi są w katalogu \xampp\apache\logs\error.log
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
if(eregi($action, $activeon)) na: if(preg_match("/".$action."/i", $activeon)) lub if(preg_match('/$action/i', $activeon)) Akurat jeśli użyjesz tego zapisu: if(preg_match('/$action/i', $activeon)) to nie zadziała (żeby działało, musisz zapisać warunek jako "/{$action}/i" a nie '/$action/i'). Masz jakiś bardzo pogmatwany ten swój kod (wcześniej już o to pytałeś w innym temacie). Czy mógłbyś tu wrzucić cały kod (ten, który nie działa) oraz koniecznie rzeczywiste wartości tych parametrów $action i $actionon (zrzuć je var_dumpem i przeklej). Co znajduje się w $action? Czy nie możesz porównać tych stringów bez użycia wyrażeń regularnych? Ten post edytował irmidjusz 25.07.2012, 22:13:39 -------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat to nie zadziała (żeby działało, musisz zapisać warunek jako "/{$action}/i" a nie '/$action/i'). Jasne... string i wtedy odpowiadaj. Wyłącz wysyłanie nagłówka obrazkowego, otwórz CAPTCHA w przeglądarce i wtedy powinno wypluć błąd. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tylko tyle zmieniłeś w tym kodzie, że zamiast ergi jest preg_match w tym ifie - i nie ma obrazka? Żadnych błędów PHP nie pluje?
A jeśli użyjesz takiego sprawdzenia: if(stripos($activeon, $action) !== false) zamiast preg_match, to co, nadal nie ma obrazka? Tak w ogóle, to mógłbyś jeszcze podać wartość tej zmiennej $action w momencie sprawdzania, gdy nie ma obrazka. Ale generalnie to dziwne wszystko. Jesteś pewien, że to z powodu tego preg_match obrazek się nie wyświetla? Problem może być zupełnie gdzie indziej. Jesteś pewien, że teraz jak zmienisz w swoim kodzie preg_match na eregi, to wyświetla captche? -------------------- there is much to be learned
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Usunołem swoje posty poniważ rozwiązałem swój problem.
Błędów było 3. Zamienić z nowymi wymogami: 1) session_unregister($key); zastąpić: $_SESSION[$key]=$GLOBALS[$key]; 2)if(eregi($action, $activeon)) zastąpić: if(preg_match("/{$action}/i", $activeon)) ________________________________________ Tyle mi podpowiedzieliście... Resztę rozwiązałem na innym forum. Błąd tkwil w pliku, który generóje obraz. U mnie na Windows7 w XAMPP1.7.7 nie wyskakiwały błęy. Błęy na innym forum wykrył kolega, który sprawdził zawartość pliku w swoim Apach na Linux. Wystarczyło w nim zamienić: [HTTP_USER_AGENT] zastąpić: ['HTTP_USER_AGENT'] oraz otworzyć plik w notepad++ i zapisać plik kodowaniem ANSI (a miałem UTF-8) Wynik dla zainteresowanych: http://i45.tinypic.com/287jl8m.png ps. Te błędy co się wyświetlają - ponieważ zainstalowałem XAMPP w najnowszej wersji 1.8.0, który posiada nowszą wersję PHP 5.4.4 i mam błędy, które widać. Ale to w nowym temacie poproszę o pomoc. Dziękuję zaintereowanym moim tematem za zaangarzowanie.. Irmidiuszowi dałem punkt -jako pomoc w rozwiązaniu tematu ponieważ on podał prawidłową poprawę funkcji erefii na preg_match. Na innym forum nikt nie był w stanie mi pomóc z tą funkcją. Pozdrawiam. Temat zamknięty. Ten post edytował r3pilc3 29.07.2012, 10:17:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:32 |