![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sytuacja dziwna.. na dwóch serwerach lokalnych oraz na serwerze produkcyjnym projekt działa dobrze - poprawnie się łączy z bazą.
Problem pojawił się po przeniesieniu na serwer lokalny na systemie Windows XP i serwer Apache2.2-Zend Zwyczajnie mi się nie łączy... (błędy typu - baza nie działa itp, wykluczyłem już dawno. Skrypt łączy się z bazą za pośrednictwem hosta: "jakasdomena.pl" ale skoro wszędzie działa tylko nie tutaj to dopatruje się problemu lokalnego). Poniżej treść błędów, która się pokazuje: jest to jakiś testowy dla mnie projekt ale denerwuje mnie to, że na kompie w pracy nie mogę sobie tego testować.. przyszła mi tez do głowy myśl, że może port mysql jest zblokowany ale wykluczyłem to, bo w inny sposób normalnie się z mysql łącze. Poniższe błędy niewiele mi mówią... będę wdzięczny za pomoc.
zastanawiam się .. może gdzieś w ustawieniach serwera trzeba coś zmienić ;/ ? Ten post edytował csharp 24.07.2012, 09:47:17 -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu jest chyba opisany podobny do twojego problem -> http://forums.zend.com/viewtopic.php?f=69&t=1832
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak nie do końca... ale dzięki za link, tam problem dotyczy lokalnego połączenia do mysql, a ja chce się połączyć do zdalnego serwera. Rozwiązania tam podane niestety nie pomagają...szukam dalej, bo jestem praktycznie pewien, że to jakies ustawienia na serwerze powoduja problem.
//edit: dobra wszystko jasne ... mam jednak zablokowany port 3306 na zewnątrz z firmy... także temat do zamknięcia. Ten post edytował csharp 24.07.2012, 11:58:17 -------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:56 |