![]() |
![]() |
-MaxiKing- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam problem, ponieważ nie wiem jak stworzyć listę (tablicę) klas każdego dziecka pewnego rodzica. Mam tabelę, która przechowuje różne rzeczy i każdy jej wiersz posiada klasę, w której wpisany jest ID rekordu z bazy. Do sortowania używam jQuery UI Sortable i chciałbym wywołać ajaxowy request przy puszczeniu przycisku myszy. Ale najpierw potrzebuję zrobić tę listę ID i nie wiem w jaki sposób to zrobić. jQuery UI Sortable uaktywniam poprzez kod: Jak teraz utworzyć jakąś listę tych ID? Najlepiej by było gdyby to była tablica, ale nie wiem w jaki sposób to zrobić :/ |
|
|
![]() |
-MaxiKing- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może ktoś jednak zna odpowiedź?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zacznij od poprawnego kodu. Podpowiedź: klasa nie może zaczynać się od cyfry.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
-MaxiKing- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie pytam się o walidację kodu w W3C, tylko zadałem trochę inne pytanie, więc jeśli możesz to odpisz na temat, bo w tej chwili jest to bezsensowna odpowiedź.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2012 Skąd: Mielec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fragment mojego kodu ale chyba o to chodzi, powinno Ci pomoc
echo '<table border="1" id="tab"> </table > '; x - to Id jakie chcesz nadac function dodaj_do_tabeli(x) { jQuery('#tab').append( '<tr id="tr_'+x+'"> <td> '+g_id+' </td> '+ '<td> '+towar[x]+' <input type="hidden" name="towar['+x+']" id="towar_'+x+'" value="'+towar[x]+'"></td> '+ '<td> '+sztuk[x]+' <input type="hidden" name="sztuk['+x+']" id="sztuk_'+x+'" value="'+sztuk[x]+'"></td> '+ '<td> '+jm[x]+' <input type="hidden" name="jm['+x+']" id="jm_'+x+'" value="'+jm[x]+'"></td> '+ '<td> '+cn[x]+' <input type="hidden" name="cn['+x+']" id="cn_'+x+'" value="'+cn[x]+'"></td> '+ '<td> '+wn[x]+' <input type="hidden" name="wn['+x+']" id="wn_'+x+'" value="'+wn[x]+'"></td> '+ '<td> '+stawka[x]+'<input type="hidden" name="stawka['+x+']" id="stawka_'+x+'" value="'+stawka[x]+'"> </td> '+ '<td> '+vat[x]+' <input type="hidden" name="vat['+x+']" id="vat_'+x+'" value="'+vat[x]+'"> </td> '+ '<td> '+wb[x]+' <input type="hidden" name="wb['+x+']" id="wb_'+x+'" value="'+wb[x]+'"> </td> '+ '<td><input type="button" onClick="edycja('+x+')" name="but['+x+']" id="but_'+x+'"value="edycja" /></td> '+ '<td><input type="button" onClick="usun('+x+')" name="but['+x+']" id="but_'+x+'"value="usuń" /></td> </tr>'); } Ten post edytował Jacek1L 27.07.2012, 18:08:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:36 |