![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem odpowiedzi w necie ale nic sensownego nie znalazłem, więc może tutaj ktoś spotkał się z podobnym problemem i zna rozwiązanie. Na początek trochę kodu
mapper
jak widać w metodzie Model_Mapper_ProductMapper:: getComments() dla każdego produktu pobierane są komentarze. Jeżeli wyświetlam 20 produktów to dodatkowo muszę zrobić 20 zapytań... obłęd. Stąd moje pytanie jak elegancko pobrać produkty i komentarze w jednym zapytaniu? Oczywiście join() w select'cie odpada. Ten post edytował CuteOne 22.07.2012, 04:47:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też miałem taki problem i gdzieś nawet mój temat powinien być i jest to strasznie zamieszane - nawet wewnętrzne łączenie tabel zend'a działa na zasadzie kolejnego zapytania. Jedyne co przyszło mi a tamtą chwilę do głowy to pobrać listę wszystkich newsów, potem na jej podstawie pobrać WSZYSTKIE komentarze dopasowane do nich i łączenie tego za pomocą php. Z mojej wiedzy wynika że nie da się stworzyć zapytania pobierającego newsy i komentarze za jednym razem tak by to nie zabijało servera.
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm podobne odpowiedzi znalazłem na necie
![]() "Z mojej wiedzy wynika że nie da się stworzyć zapytania pobierającego newsy i komentarze za jednym razem tak by to nie zabijało servera." Dla wszystkich newsów pewnie tak ale dla 10-20 nie powinno to stanowić problemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:20 |