![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 21.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Kawałek kodu, który działał wcześniej gdy plik leżał w tym samym katalogu obok pliku JS wykonywał się bezbłędnie. Problem jest gdy: / <- root "korzen" główny galezi /folder1/folder2/plik.js <- wywołanie kodu JS /folder/skrypt.php Teraz kod JS w jQuery
Z ścieżką robiłem już prawie wszystko co możliwe, od użycia "./", od "/" skoki wyżej "../../", "../", "./../" nawet po absolutną ścieżkę o której dowiedziałem się że jest niedozwolona. Wychodzi na to że zawsze url jest jest niedostępne a status operacji jest 0 ... Skrypt jest normalnie dostępny tzn., nie blokuje go żaden .htaccess Ktoś widzi co robię źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez skrypt php lezy w katalogu FOLDER który nie jest na sciezce js wiec czemu robisz
'../../skrypt.php', ? Albo ma być tak: '../../folder/skrypt.php', albo poprostu tak: 'folder/skrypt.php', |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 21.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cały czas zero... Przeleciałem rozwiązania z http://stackoverflow.com/questions/5082488...sting-directory
i cały czas to samo. Może warto wspomnieć że: / <- root "korzen" główny galezi /folder1/folder2/plik.js <- wywołanie kodu JS /folder/skrypt.php plik inkludowany jest tutaj i z tego uruchamiany: /folder1/rendered.html próbowałem obie ścieżki: '../../folder/skrypt.php', 'folder/skrypt.php', oraz '../folder/skrypt.php', './../folder/skrypt.php', './../../folder/skrypt.php', Już zgłupiałem myślałem, że nawigację po plikach mam opanowaną Ten post edytował rob_roy 20.07.2012, 15:06:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 13 Dołączył: 19.06.2011 Skąd: Ruda Śląska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj sobie dodatek do przeglądarki (np. Firebug do Firefoxa), który pokazuje błędy oraz odnośniki do plików. Wtedy Ci pokaże, że np. "file 'http://www.example.com/web/folder/skrypt.js' not found". Wtedy wiesz, co masz źle w ścieżce i możesz to poprawić w swoim skrypcie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:59 |