![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wraca stary temat mojego kalkulatora na którego pomysł znalazłem ale teraz mam problemy. Otóż przy naciśnięciu znaku + lub - lub * / dzieli mi przez zero. Nie mam pojęcia dlaczego. Zamieszczam kod.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wnikam w reszte kodu, ale w poniższym switch'u brakuje break'ów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązało to problem niepotrzebnego dzielenia przez zero. Jednak do zmiennej $_SESSION['liczba'] nic nie jest zapisywane. W czym tkwi problem w moim rozumowaniu?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 60 Dołączył: 5.10.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W formularzu nie widze żadnego pola "wynik", chyba chodziło tobie o $_SESSION. Swoja drogą masz dużo notice'ów "undefined index" ( Temat: PHP Notice Undefined index ). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co robisz takie bycze switche ?Przecież to w jednej linijce da się zrobić.
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upewnij się czy po prostu funkcjach licz/liczy zapisują się informacje do sesji liczba.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja se tak myślę... najpierw masz funkcje, które zapisują coś do sesji, a potem dopiero session_start()
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod Twojego kalkulatora jest straszny. Ale to mnie najbardziej rozbawiło: (pomijając nawet fakt że te funkcje są źle skonstruowane działając bezpośrednio na zmiennej sesji)
I jeszcze jeden podobny switch. Przecież wystarczy:
Zresztą sama idea sesji dla tego kalkulatora wydaje mi się średnio trafiona. Wystarczyłby input hidden. Ten post edytował SmokAnalog 18.07.2012, 12:05:23 |
|
|
![]()
|
|
@peter13135
Próbowałem ale mi nie wyszło dlatego jest jak jest. Jeśli masz jakiś pomysł to chętnie spróbuje. Hmmm wydawało mi się że nie ma znaczenia gdzie zadeklaruje funkcje. @Tomplus Niby funkcja licz oddaje to co powinno być ale już funkcja liczy nie spełnia założeń. @SmokAnalog Wydawało mi się że tak ponieważ przy zwykłym formularzu mi się nie udało skontruować nic konkretnego. Ten post edytował djjbenus 18.07.2012, 12:10:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:00 |