![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
otóż mam mały problem z $(this). Mam sobie pewną stronę na której są tylko elementy dodane przez html(), cześć skryptu jest odpowiedzialna za to, aby dodane elementy przez html() po wskazaniu na nie myszką podświetlały się na żółto. Ta funkcja działa prawidłowo z elementami dodanymi przed uruchomieniem skryptu, ale jeśli dodam je funkcją html(), jQuery już ich nie zobaczy.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno działać. Czy wywołujesz $(".div").html(...) w $(document).ready(...), innymi słowy ten fragment kodu jQuery "wie" już o elemencie .div?
P.S. <div class="div"> - trochę słabo... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- użyj live; - skoro masz mouseout to dlaczego używasz mouseover? użyj mousenter; - nie pisz zbędnego kodu - mam na myśli powtarzanie tego $("p"); Ten post edytował lukesh 11.07.2012, 05:15:26 -------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@lukesh, jaki live? starych metod chcesz go uczyć? bezsens.
Należy to zrobić tak: Kod $("p").on("mouseenter",function(){
$(this).css("background-color", "yellow"); }).on('mouseout',function(){ $(this).css("background-color", "white"); }); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepnę się jeśli można
![]() -------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 14 Dołączył: 25.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@lukesh, jaki live? starych metod chcesz go uczyć? bezsens. Należy to zrobić tak: Kod $("p").on("mouseenter",function(){ $(this).css("background-color", "yellow"); }).on('mouseout',function(){ $(this).css("background-color", "white"); }); Takie coś nie będzie działać! Jeżeli już stosować .on to w taki sposób:
Nieprawda, przeciwieństwem mouseout jest właśnie mouseover. Proszę nie wprowadzać autora tematu w błąd. Funkcja .mouseenter imituje to, co w css nazywa się hover. Tutaj, na dole strony, przykład - porównanie .mouseenter i .mouseover: http://api.jquery.com/mouseover/ Ten post edytował lukesh 11.07.2012, 14:36:20 -------------------- Edumemo.pl - Nauka Języków Obcych
|
|
|
![]()
|
|
Nie musisz mi tłumaczyć co to mouseover
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2011 Skąd: Sierpc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
funkcja on() robi swoje, ale przy zjeżdżaniu myszki (mouseout) z <p></p> element nie zmienia się z powrotem na biało. Dzięki za szybką odpowiedź! Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 21:34 |