![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd jest dosyć dziwny i wczesniej nie spotkałem się z czymś takim.
Na serverze ftp znajduje się portal dosyć sporych rozmiarów. Moim celem jest skopiowanie wszystkich jego plikówi folderów na swój komputer, cobym mógł tam wszystko robić i testować. Przy niektórych plikach jpg pojawia się komunikat "nie można utworzyć pliku o podanej nazwie" (i kończy się kopiowanie całej zawartości FTP). Jeżeli jednak wejdę w dokładną ściężkę danego katalogu do takiego pliku i wrzucę go na "copy" (tylko ten jeden plik) to wtedy kopiuje się bez problemu (ponieważ problem pojawia się tylko gdy kopiuję folder z wieloma jego podfolderami). Używam Total Commandera, przy próbie z FileZillą mam to samo. Z góry dzięki za pomoc ! Przy kopiowaniu pliku z FTP na swój komputer otrzymuję błąd 550 "550 [nazwa_pliku].jpg No such file or directory" Próbowałem ściągać za pomocą TC or File Zilli - niestety nie udaje się i komunikat jest ten sam. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy problem występuje zawsze na tych samych plikach?
Spróbowałbym jeszcze wgetem: Kod wget -m ftp://user:password@host
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, błąd występuje zawsze na tych samych plikach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam ten sam problem na jednym z serwerów klienta gdzie ma zainstalowanego shopper'a to co się dowiedziałem u mnie pomogło w filezilli pobranie najpierw listy katalogów czyli PPM > Dodaj pliki do kolejki i dopiero później pobierało mi całość. Z tego co mi odpowiedziano w supporcie to jest "wina ilości połączeń i czasu pobierania" choć ja miałem ustawione jedno połączenie i jeden plik pobierany
![]() -------------------- Warsztat: PHPStorm; Zend Server CE; Delphi 2010 Pro
Warsztat: NetBeans; WAMP; Delphi 2010 Pro Work on: coś tam dłubię ;) |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź, myslałem, że tylko u mnie tak się dzieje.
Przy następnym ściąganiu zasotsuję się do Twojeg sposobu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:31 |