![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wgrałem na serwer home plik .htaccess którego zawsze używam i okazało sie, że na home nie chce dziąłac. Oto wygląd tego kodu: Kod RewriteEngine On RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 [L,QSA] Dlaczego ta ostatnia linijka moze być niepopranie obsługiwana? Pokazuje się błąd 500 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmiast tego
sprobuj dac
-------------------- ![]() Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie języki programowania" Wspieram akcję "Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 1 Dołączył: 22.06.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze gdzies jeszcze w innym katalogu masz htaccess?? moze home nie pozwala na wgrywanie swoich .htaccessow
![]() nie wiem jak jest na home bo nigdy nie korzystalem ale jak masz dostep do hhtp.conf to wklej to : <Directory "Twoj directoryl"> Options Includes Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride FileInfo Order allow,deny Allow from all </Directory> Ten post edytował z4jc3v 3.07.2012, 10:19:55 -------------------- ![]() Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie języki programowania" Wspieram akcję "Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc" |
|
|
![]()
|
|
mam udostepniony katalog na serwerze, podejżewam, że w katalogu głównym może być jakiś plik .htaccess
Może napisze, żeby właściciel konta nadpisał go pustym plikiem, albo żeby go skasował |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie działa linijka mod_rewrite na serwerze home To normalne. Radziłbym Ci zmienić hosting, bo oni tam kombinują zawsze z własną kompilacją serwera/php i dużo rzeczy które powinny, nie działają. Zadzwoń na BOK i zgłoś problem, powinni coś z tym zrobić. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń flagę QSA, o ile dobrze pamiętam to użycie tej flagi powoduje błąd na home co jest troszkę absurdalne.
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj flagę [L,NC].
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ichniejsza ściana płaczu Ci pomoże http://pomoc.home.pl/bazawiedzy/zagadnienia/c118 przejrzyj też podmenu.
I co się dzieje gdy nie dodasz flag Cytat RewriteRule ^(.*).php$ index.php?d=$1 albo Cytat RewriteRule ^([a-z0-9]).php$ index.php?d=$1
Ten post edytował !*! 3.07.2012, 13:12:06 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Niestety nic z tych rzeczy nie pomaga. Obłsuga home.pl zgłosiła, że tego typu przyjazne linki nie dziąłają u nich poprawnie, wiedza o tym i będą próbowac coś z tym zrobić.
Na chile obecną ich serwery mają problemy z tym mechanizmem, nie dziąła on poprawnie mimo iż jest to standard HTACCESS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:04 |