![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 2 Dołączył: 18.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem upload plików zgodnie z tutorialem: http://symfony.com/doc/current/cookbook/do...le_uploads.html
Teraz chciałbym to przerobić aby upload następował bez przeładowania... Mam problem gdyż formularz nie przechodzi walidacji, nie wiem jak mam wysłać cały formularz do kontrolera i go "zbindować"...? JS Kod $("#uploadFileAjax").submit(function(){ var url=$("#uploadFileAjax").attr("action"); $.post(url,{ watch:$("#picturetype_watch").val(), file:$("#picturetype_file").val(), _token:$("#picturetype__token").val() },function(data){ },"json"); return false; }); Kod public function ajaxUploadAction() { $form = $this->createForm(new \Acme\MyBundle\Form\PictureType()); if($this->getRequest()->getMethod() == 'POST') { $form->bindRequest($this->getRequest()); if($form->isValid()) { $em = $this->getDoctrine()->getEntityManager(); $data = $form->getData(); $em->persist($data); $em->flush(); } else { print_r($form->getErrorBubbling()); print_r($form->getErrors()); } } $return=json_encode('ok'); return new Response($return,200,array('Content-Type'=>'application/json')); } Inne pliki Entity, Formularz jest takie jak w tutorialu... i mam błąd: 'The CSRF token is invalid. Please try to resubmit the form' Co źle robię ? Ten post edytował stirith 2.07.2012, 11:46:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie zobacz jakie dane trafiają do akcji i najlepiej porównaj to z "wzorcowym" kodem csrf czyli takim który powinien być przesłany (pewnie jest zapisany w sesji).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 20:30 |