![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to zrobić, by includując do jakiejkolwiek strony, plik sprawdzający zmienną GET, następnie klikając np. X wracać do tej strony bez GET?
Dobra napiszę to inaczej, bardziej zrozumiale. Jestem na podstronie, której nazwy pliku jeszcze nie znam np. na index.php lub main.php lub cokolwiek.php. I dodając do któregokolwiek z nich zmienną GET np. index.php?x=1 lub main.php?x=1 lub cokolwiek.php?x=1 . Chciałbym umieszczać link do strony by pozbyć się tego "?x=1", ale nie znam nazwy ;/ bo ma to działać na każdej z osobna. Jak takie coś uczynić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytam 10 razy i kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi ;D pisz trochę bardziej po polsku...
-------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja również nie rozumiem o co Ci chodzi, ale widać nie jestem jedyny(to trochę pocieszające
![]() Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^index.html$ index.php [L] RewriteRule ^([^-]+).html$ index.php?page=$1 [L] RewriteRule ^([a-z]+)-([^-]+).html$ index.php?page=$1&id=$2 [L] Ja używam czegoś takiego, oczywiście w pliku .htaccess. Jeśli o to Ci chodzi to dostosujesz sobie do własnych potrzeb, no a jeśli nie to nie wiem jak pomóc, napisz to zrozumialej ![]() Ten post edytował webmaniak 2.07.2012, 10:36:28 -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 565 Pomógł: 15 Dołączył: 11.10.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Można zrozumialej ? Nic nie rozumiem z Twojej wypowiedzi.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to interpretuję tak, że ~Maxie ma link np. index.php?var=123 i po kliknięciu X miało by przenieść go na stronę index.php - bez tego var=123
Ale to tylko moje podejrzenia, że o to chodziło ![]() Ten post edytował mikolaj51 2.07.2012, 10:42:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 3 Dołączył: 22.04.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli o to chodziło to po prostu nie wysyłaj geta w linku i po sprawię - nie widzę problemu ;D
-------------------- Prywatny blog -> cupial.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mikolaj51: Działa, dzięki, o to chodziło.
Ps. Sorka, że napisałem to tak jak napisałem, ale po pierwsze nie potrafiłem tego ubrać w słowa, a po drugie prawie spałem. Dzięki i tak i tak za chęci! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 14:48 |