![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc,
Zastanawiam sie nad wykupieniem uslugi hostowania serwisow WWW, aplikacji itp. Jednym z kryteriow jest miesieczny limit transferu z/do sieci Internet. Jak te wartość oszacowac? Zakladam ze serwis bedzie funkcjonowal 24/7/366, 20 uzytkownikow(grono zamkniete), przesyl obrazki, dane (mySQL/php), e-mail tylko tzw. powiadamiacz. Jakie dodatkowe dane pozwola mi oszacowac wartośc transferu? Nie jestem w stanie - teraz - oszacowac wielkości bazy.... Jakies sugestie kogo wybrac? (zastanawiam sie nad home.pl - Business Server) Dzieki za pomoc, /Jacek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja kiedyś, jak miałem konto na republice, szacowałem w taki sposob:
zakładałem po jakich stronach ludzie będą chodzić, jakie pliki ściągać, a później liczyłem kb i na końcu mnożyłem przez liczbę osób |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2004 Skąd: Uć Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki serdeczne,
Rozmawialem z jednym z providerow jak najlepiej wyliczyc te wartosc i wyszlo ze ilosc odslon * średnia wielkosc strony do zaladowania. I tak to policze. zobaczymy co z tego wyjdze, pozdro, j |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jak chcesz mieć swój własny serwer to zajrzyj tutaj www.elkhouse.pl wydaje mi się, że się nawet opłaca |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:57 |