![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem sobie prosty skrypt wrzucania obrazków na serwer który ma w głównej mieże odrazu zmieniać ich rozmiar na właściwy ale coś jednak jest nie tak a mianowicie:
1. Nie zawsze mi robi taki wymiar jak podałem czyli 69 px na 69 px 2. Gdy dodaje jakiś naprawdę duży obrazek to wywala mi Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Filename cannot be empty in /edit_profil.php on line 21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż więcej kodu, między innymi tą linijkę 21, to pomyślimy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, formularza nie wstawiam bo nie ma sensu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 40 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie masz rozbieżności w tym rozmiarze? Mogą być spowodowane tym, że nie da się zmniejszyć zdjęcia do takich wymiarów zachowując proporcje.
Jeśli chodzi o problem z getimagesize to może w formularzu masz określony maksymalny rozmiar pliku? Sprawdź sobie co zawiera $_FILES jak wrzucasz taki duży plik. @edit Konfiguracja serwera również może nie pozwalać na wrzucanie dużych plików, rzuć okiem w php.ini i popatrz jakie masz wartości przy php_value upload_max_filesize, php_value post_max_size, php_value max_input_time Ten post edytował ikssde 25.06.2012, 22:06:32 |
|
|
![]()
|
|
a nie ta się zlekceważyć proporcji ? ja muszę mieć ten element stały o wymiarach takich samych za każdym razem... czyli 70 px na 70 px a np mi wrzuca 70 px wysokości i szerokości 58 albo 12. albo ileś tam szok ;9
|
|
|
![]()
|
|
Pewnie się da, spróbuj w ten sposób:
Kod system('convert img/avatars/'.$rand.'.png -resize '69x69!' img/avatars/'.$rand.'.png');
|
|
|
![]()
|
|
DZIĘKI! zaraz obadam ten drugi problem i dam znać
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:18 |