![]() |
![]() |
--mic-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
pisze prosty program ktory generuje mi tresc w szablonie. Szablon ma postac: tekst 1 {ifmainpage}sekcja A {/ifmainpage} tekst 2 {ifmainpage}sekcja B{/ifmainpage} Stosuje taki kod $szablon = ereg_replace("{ifmainpage}.*{/ifmainpage}","",$szablon); Problem w tym ze on zamiast zostawic mi wynik: tekst 1 sekcja A tekst 2 sekcja B to zostawia mi tylko: tekst 1 Probowalem alternatywne wzorce jak: .*[^{] lub .*[^ifmainpage] niestety nie udalo sie. Bardzo prosdze o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo to wyrażenie jest "zachłanne". Zrób tak:
$replacement to, to co ma się znaleźć zamiast tych "sekcji" Ten post edytował krzywy36 25.06.2012, 11:27:27 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
--mic-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Działa! Pięknie dziękuję.
![]() |
|
|
--mic-- |
![]()
|
Goście ![]() |
A może mi ktoś jeszcze podpowiedziec jak to zmodyfikowac aby działało znacnziki {ifmainpage} {/ifmainpage} nie musioaly byc w jednej lini a obejmowaly wiekszy fragment
cos w stylu {ifmainpage} tekst A .....<br /> <a href="">Link 1</a> {/ifmainpage} poki co musze zapisywac to w jednej lini zebyd zialalo ale kod HTML jest nieprzejrzysty i latwo sie pogubic. {ifmainpage}tekst A .....<br /> <a href="">Link 1</a>{/ifmainpage} Raz jeszcze prosze o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź:
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bułka z masłem - prawda? Jeszcze raz piekne dzięki
![]() |
|