![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym zasięgnąć informacji czy można jakoś osadzić preloader do skryptu wykożystującego curla?
Posiadam stronkę w ktorej curl odgrywa dużą role ale zanim się wczyta w całości to troche zajmuje. A może są jakieś gotowe rozwiązania takiego problemu? Dodam że w dziedzinie Jqerty i Ajaxu jestem kompletnie zielony i może to dlatego sprawia mi trudność. Licze na jakieś podpowiedzi lub instrukcje. Z Góry dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca zrozumiałem twój problem, lecz myślę, że rozwiązanie które zaproponuje będzie Ci odpowiadać.
Myślę, że najlepszym sposobem byłoby załadowanie strony bez używania curl'a(załaduje się szybciej), a elementy ściągane curl'em ściągać przez jquery. Czyli przykład: Mamy sobie index.php, przenosimy sobie curle z niego do innego pliku np. curl.php, następnie w index.php umieszczamy skrypt jquery, który w trakcie ładowania index.php zacznie sobie pobierać dane z curl.php. Sposób ten jest o tyle dobry, że cała strona załaduje nam się szybko, a informacje ściągane przez curl zostaną dopisane do niej później. Myślę, że w miarę jasno to opisałem ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:51 |