![]() |
![]() |
--Użytkownik-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Otóż chcę dokładnie wyciągnąć na stronę tekst jaki został zapisany w bazie danych. Na przykład mam zapisane w bazie danych:
a wyświetla mi się
Co muszę zrobić, aby się wyświetlało to pierwsze? Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
to są osobne rekody czy jeden rekord? można za pomocą jakiegoś wyrażenia reularnego lub funkcji trim.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, może trochę preg_replace i nl2br? No ale nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie. Szukałbym spacji i zamieniał na encje.
|
|
|
--Użytkownik-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może inaczej, bo musiałem nizbyt zrozumiale napisać.
Mam w bazie zapisany rekord:
Wyciągam go na stronie i wyciąga mi ten rekord dobrze, ale bez spacji, enterów itd:
Co zrobić aby wyciągnęło idealnie tak jak jest zapisane w bazie danych? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawy HTML-a (a właściwie CSS-a): domyślnie jeden lub więcej dowolnych białych znaków wyświetlany jest jako... jedna spacja. Za zmianę tego zachowania odpowiedzialna jest właściwość white-space.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo jakieś <pre>, ewentualnie <code> tu powinno zadziałać...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:08 |