![]() |
![]() |
-LukaszW- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Wiec tak mam taką stronkę do wyklepania ale znam tylko html, php, MySql i to mi musi wystarczyć.
Ja to ma działać: Wiec po kliknięciu na link pliku do pobrania ma się otworzyć nowa strona html w której ma się ukazać przewidywany czas pobierania pliku po czym plik ma się automatycznie sam pobierać bez kolejnego kliknięcia w jakiś link. I tu mam pytanka : 1. Jak zpowodować automatyczne pobieranie pliku po otwarciu strony. 2. Jak w php z zmiennej o zawartości np:. 2.47MB (bo tak baza zwraca wielkość pliku ) wyfiltrować samo 2.47 i wpokowć do innej zmiennej co puźnej zostanie przeliczone na czas sciągania pliku. 3. i tak przy obazji jak po kliknięciu odsyłacza wymusić otwarcie nowego okna o konkretnych rozmiarach, a nie na cały ekran. Dzięki a obfite wypowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad. 1. może wysłanie nagłówków w php
ad. 2. rzutowanie typów zmiennych ze string`a na double (liczby zmiennopozycyjne)
ad. 3. mała funkcja w java script: Kod function pokaz_okno(adres){ open(adres, 'cos', 'width: xxx, height: xxx, top: xxx, left: xxx'); } dla utworzonego pliku, który trzeba tylko tworzyć w nowym oknie lub: Kod function pokaz_okno(tytul, tresc){ var okno = open('', 'cos', 'width: xxx, height: xxx, top: xxx, left: xxx'); okno.document.open(); okno.document.write("<html><head><title>" + tytul + "</title></head><body>" + tresc + "</body></html>"); okno.document.close(); } używając powyższych kodów możesz ustawić czy np. pasek adresu, statusu czy narzędzi ma być pokazany czy nie... (3 argument funkcji open() ) btw. w jaki sposób chcesz przeliczyć wielkość pliku na czas jego ściągania :?: Ten post edytował cim 16.08.2004, 10:52:23 -------------------- errare humanum est
|
|
|
-LukaszW- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeżeli chodzi o przeliczanie to mam tu na myśli przeliczenie na modem, neostradę mniej więcej ile się będzie ciągneło itp:. czyli np 2.78Mb 2.78*1024=2846 kb
modem ciągnie max 56600/8=7.07kb/s czyli 2846/7.07=402 sek =6.7min Ad.3 nie znam JavaScript Wrzucę to tak jak mi podałeś. Czy Java jakoś się zaczyna i kończy np:. <java></java> ![]() function pokaz_okno(tytul, tresc){ var okno = open('', 'cos', 'width: xxx, height: xxx, top: xxx, left: xxx'); okno.document.open(); okno.document.write("<html><head><title>" + tytul + "</title></head><body>" + tresc + "</body></html>"); okno.document.close(); } Więc podpowiedz mi jeszcze co oznaczają te 3 argumęty zazn. na czerwono(1szy pust 2gi przecinek 3ci cos i co to jest pozostałe czerwone i fioletowe reszty się domyślam. Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:09 |