![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę zrobić stronkę na której użytkownik się rejestruje wypełniając formularz w 4 krokach(wszystkie dane do bazy) i potem z tych danych jest generowany pliczek pdf po kliknięciu w link i mam pytanie następujące jak mogę utworzyć button "wyślij na maila" żeby w załączniku maila był wygenerowany pdf ? kod mam taki póki co:
i plik mail_message.php:
Ten post edytował arclite 20.06.2012, 21:30:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
musisz w jakiś sposób przekazać do tego pliku, żeby pobrał wygenerowany plik, np wysłać w ukrytym polu formularza, zapisać do ciasteczka nazwę pliku wygenerowanego i w pliku do wysyłki odnaleźć odpowiedni plik i go wysłać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak już będziesz miał nazwę pliku możesz użyć PHPMailer do wysłania emaila z załącznikiem:
http://phpedia.pl/wiki/Phpmailer W sumie, kod wysyłania emaila możesz dać zaraz za $pdf->Output('plik.pdf', 'I'); |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jeśli chce wysyłać maila po kliknięciu to nie bardzo można tak zrobić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:24 |