![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bazę mam na friko.pl
Wydaje mi się, że wszystko wpisuje ok jednak nie działa. Niech ktoś rzuci okiem na kod i wniesie ewentualne poprawki
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 5 Dołączył: 8.12.2011 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co ci dokładnie nie działa?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyświetla komunikat (ten po wpisanych danych): "Nie można nawiązać połączenia z bazą". Próbowałem różnych sposobów i nic. tylko ciekawi mnie fakt, że wprowadzane dane pochodzą tylko z bazy danych MySQL natomiast nie wprowadzałem żadnych danych dotyczących serwera. Jak w takim razie strona ma się łączyć z serwerem? Nie rozumiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jeśli do mysql_connect podajesz prawidłowe dane, a mimo to nie nawiązujesz połączenia to:
1. Łączysz się ze swojego lokalnego komputera ze zdalną bazą na friko.pl, a jej konfiguracja zabrania łączenia z zewnątrz. 2. Podajesz nieprawidłowe dane do połączenia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zamiast: daj: i zobacz jaki komunikat otrzymasz. |
|
|
![]()
|
|
Po sprawdzeniu kodu i małej poprawce wyświetla:
Access denied for user 'mójnrużytkownika'@'s4.friko.pl' (using password: YES) dostęp wzbroniony?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, oznacza to że do połączenia(mysql_connect) podałeś nieprawidłowe dane.
Sprawdź czy na pewno się tam wszystko zgadza (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Proszę o wyjasnienie:
Dlaczego po wpisaniu kodu: nie łączy z bazą danych i wyświetla błąd: "Access denied for user 'mójnrużytkownika'@'s4.friko.pl' (using password: YES)" bez hasła: "Access denied for user 'mójnrużytkownika'@'s4.friko.pl' (using password: NO)". Jeśli zmienię powyższy kod na: (niby) łączy się z bazą. Mogę się rejestrować i nawet pokazuje informację, że użytkownik został zarejestrowany. Niestety w bazie brak dodania nowego uzytkownika (czyli mam wrażenie że się nie łączy z bazą) w związku z czym, dlaczego wyświetla komunikat, że dodał użytkownika?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) . Nie mam pojęcia już co źle robię... Jest ktoś kto potrafi odpowiedziec na moje pytanie?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował soldiernr1 21.06.2012, 14:24:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze pokazuje Ci błąd jaki występuje zatrzymując na nim skrypt, w drugim nie zobaczysz tego błędu, co nie znaczy, że łączenie przebiegło pomyślnie.
Zawsze używaj pierszej wersji. Pokaż kod odpowiedzialny za dodawanie usera. Ten post edytował IProSoft 21.06.2012, 17:14:58 |
|
|
![]()
|
|
Poradziłem już sobie. Zamykam temat.
Ten post edytował soldiernr1 22.06.2012, 14:06:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:35 |