![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem zrobic sobie funkcje która skaluje zdjecia do okreslonych parametrów (wyciąłem niepotrzebną część kodu):
wywołuje funkcje:
i nie wczytuje $_FILES['plik']['tmp_name'], wiec dalej mi skrypt nie chce isc bo brakuje parametrow $szerokosc i $wysokosc Mogłby ktoś wytłumaczyć gdzie robię błąd? przypuszczam że w wprowadzaniu zmiennej $_FILES['plik']['tmp_name'] do funkcji? ps. zapewne moge obliczyc przed funkcja rozmiar przetwarzanego obrazka i wprowadzic suche liczby do funkcji, ale chcialbym wiedziec czy nie mozna wykonac sposobem ktory probowalem na poczatku? Ten post edytował mampolek 19.06.2012, 17:58:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy plik istnieje w trakcie wykonywania działania. WTF? Dwa return? Dojdzie do pierwszego. Ten post edytował greycoffey 19.06.2012, 18:09:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podrzuce Ci tu funkcje które napisałem gdy zaczynałem swoja przygodę z php... amatorszczyzna ale działa. Dla początkującego czy do analizy, myśle że ci styknie.
2 funkcje, skalują obrazek biącąc pod kryteria szerokość albo wysokość:
Pod $src mozesz oczywiscie wstawic powinno działczyć. Ten post edytował Posio 19.06.2012, 18:14:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-----------------------------------
to jak wywołać obie zmienne? zrobiłem cos takiego:
wywoluje poza funkcja $nowa_szerokosc i $nowa_wysokosc i wyrzuca mi ze zmienna nie istnieje... wszystkie parametry ktore wprowadzam do funkcji istnieja chcialbym teraz przepuscić parametry przez funkcje i otrzymac $nowa_szerokosc i $nowa_wysokosc jak to zrobic? Ten post edytował mampolek 19.06.2012, 18:21:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak, i nadal niedziała :/
to cały kod:
Cytat Notice: Undefined variable: tablica in C:\xampp\htdocs\proporcjonalne_miniaturki.php on line 41
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 29 Dołączył: 3.04.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Google twoim przyjacielem.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a co mam tam wpisac, robie jak na wikibooks i mi nie zwraca zmiennej z funkcji
|
|
|
![]()
|
|
Kolego, jeśli nie potrafisz odczytać tych strasznych dziwnych rzeczy napisanych w tym starożytnym języku którym jest angielski, nie bierz się za php... W kodzie błędu masz opisane WSZYSTKO
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego, jeśli nie potrafisz odczytać tych strasznych dziwnych rzeczy napisanych w tym starożytnym języku którym jest angielski, nie bierz się za php... W kodzie błędu masz opisane WSZYSTKO Spokojnie, nie zabierze ci pracy ![]() nie ma czegoś takiego, jeżeli napisałeś funkcje to ją wywołaj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:40 |