![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
JPrzeorałem google.com porządnie daltego mój kod to troche zlepek innyxh źrodeł korzystam też z kodu z ksiązki od php - grubej książki. A siedze już parę dni nad projektem i nic . Piszę cms obsługujacy bazę danych może i proste ale utknąłem . Mój problem polega na tym że przy tworzeniu nowej bazy i dodawanie kolejnych pól do formularza wszystko jest ok, ale przy edycji kiedy próbuje wyświetlać najpierw już formularz z danymi które automatycznie zostały dodane nie działa. Próbowałem kopiować tablicę z danymi z php do javy i przez pętle while i mysql_fetch_array bezpośrednio załadować do talbicy i przekazać do value w input. Dodam jeszcze że jak próbuje normalną tablice jednowymiarową dodać to pole się wyświetla. Do ładowania użyłem połączenia document.getelementbyid ,ale nie wyświetla mi się nic co ciekawe , ładowanie reszty pól ( utworzenie nowych ) też nie działa. Do dodawania pól używam połączenia java script a dokładaniej funcji appendto i szablonu w texarea. Używam części kodu wziętego z różnych stron poprzez wyszukiwanie google . Prosił bym o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Naucz się pisać tak aby inni cię zrozumieli bo to co napisałeś woła o pomstę do nieba
2. Nie Java tylko JavaScript 3. Co to znaczy "Próbowałem kopiować tablicę z danymi z php do javy i przez pętle while i mysql_fetch_array bezpośrednio załadować do talbicy i przekazać do value w input. "?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? 4. Jeżeli masz problemy z JavaScript'em to zobacz moją sygnaturkę 5. Naucz się podstaw PHP i JS zamiast używać gotowców z neta Przepisz temat na nowo dodaj kod, którego użyłeś i weź się za naukę bo my za ciebie brudnej roboty odwalać nie będziemy |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Wiem trochę namieszałem I pisałem na szybko bo do późna wczoraj siedziałem. PHP liznąłem ale o pisząc java miałem na myśli java script jeśli chodzi o gotowce to na nich bazowałem ,sam kod pisze.
Dodałem to żeby pokazać że najpierw próbowałem sam coś zwojować i poszukać a nie pisać od razu na forum. Nie jestem aż tak początkującym i wcześniej programowałem w javie i c++. Nie mam mnie teraz w domu żebym mógł kod przesłać ale wstawie go wieczorem. Dzięki za zainteresowanie. Jeśli tak to chociaż w skrócie napisze czego bym potrzebował. Jak przesłać zawartość tablicy z MySql do tablicy w javascript i wstawić do <input value="">. Ten post edytował c.e.z.a.r 19.06.2012, 08:56:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako JSON
o samym JSON poczytasz na googlu... a jak wstawiać coś do value="" również na nim znajdziesz ps. a nie wygodniej było by wstawić value prosto z bazy??
Ten post edytował CuteOne 19.06.2012, 09:59:50 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Witam .Dzięki za zainteresowanie.
Dzięki za odpowiedź i postaram się na drugi raz lepiej opisać zagadnienie ktróre mnie nurtuje. Pozdrawiam. Tak tylko jak mam wstawione
W javascript za pomocą funkcji i appendto wstawiam nowe pole do formularza . Pytanie moje jak tą wartość
wstawić do value="". Ja Próbowałem za pomocą:
Ale wtedy cały skrrypt się blokuje. Ten post edytował c.e.z.a.r 19.06.2012, 10:21:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za cholerę nie mam pojęcia po co mieszasz w to javascript. Użyj tego co podał CuteOne i będzie działało jak należy.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki za podpowiedź ale jedno pytanie?
tzn. jeśli
to stanie się normalną tablicą i wywołanie np. a[0][0] będzie prawidłowe? Pozdrawiam Ten post edytował c.e.z.a.r 19.06.2012, 11:11:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 2 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za podpowiedź ale jedno pytanie? tzn. jeśli var a = "'.json_encode($dataArray).'"; to " var a " stanie się normalną tablicą i wywołanie np. a[0][0] będzie prawidłowe? Pozdrawiam Będzie tekstem, a nie tablicą ze względu na cudzysłów.
|
|
|
![]()
|
|
wukkie: faktycznie mój błąd
c.e.z.a.r: nie pytaj nas jak wstawić coś do value tylko poznaj podstawy JS. Nie pytaj czy wywołuje się poprzez a[0][0] tylko sprawdź w jaki sposób obsługiwać obiekt JSON.... trochę inwencji własnej |
|
|
![]() ![]()
|
|
Mam jednak pytanie.
Kiedy chce dodać automatycznie kilka pól i wypełnić to tymi danymi z tablicy to wypełnia się tylko jedna linijka
Domyślam się że trzeba zastosować być może inną metodą wstawiania pola która od razu wpisuje text w value="". Chodzi mi o radę tak jak ostatnio a nie gotowy kod. Ten post edytował c.e.z.a.r 20.06.2012, 07:02:57 |
|
|
![]()
|
|
1. Za pomocą JS pobierasz wszystkie elementy, które chcesz "obsłużyć" np. dodać do nich odpowiednie value - google->js get form elements
2. Gdy masz już wszystkie elementy za pomocą pętli wstawiasz do nich value w ten sposób obslugiwanyObiekt.value = 'taralal' 3. Obiekt JSON musi być skonstruowany tak abyś wiedział jakie dane wstawić do jakiego inputa np.
"klucz" to np. id inputa |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki za wskazówkę resztę już doczytam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:24 |