![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() niestety nie działa |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa to trochę za mało...
Zamień linię 14 i 15 na: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 12 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założyłem sobie identyczną tabelę w celach testowych.
Ustawiłem połączenie z moją lokalną bazą i .... wszystko poszło bez problemu. Więc zakładam, że masz problemy nie tyle z samym zapytaniem, a z połączeniem się do bazy. Proponuję ci sprawdzić czy w db.php masz wszystko poprawnie ustawione. Nie wiem jak wywołujesz połączenie z bazą, ale nie widzę tutaj żebyś z bazą łączył. Ja przykładowo robię coś takiego:
Przy czym ciało funkcji trzymam sobie w pliku zewnętrznym - przykładowo może być to db.php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa to trochę za mało... Zamień linię 14 i 15 na: teraz wyświetla Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) w db.php mam
oczywiście pod gwiazdkami mam dane login hasło i nazwę bazy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 12 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpaliłem u siebie na localhost skrypt z identyczną konfiguracją połączenia - dane również pobieram z zewnętrznego pliku i u mnie działa bezproblemowo.
Przetestowałem to też ha hostingu OVH - również działa. Więc proponuję ci zgłosić to do usługodawcy. Google "pisze", że mogą to być problemy z dostępem do plików lub serwer nie odpalił wszystkich usług. Tak czy inaczej skontaktuj się z usługodawcą. Nowy pomysł. Masz źle wpisaną nazwę serwera ![]() Jak chcialem się połączyć na OVH z bazą poprzed poniższe dane, to wywaliło mi identyczny błąd: A jak zmieniłem dane logowania na: To wszystko poszło bezproblemowo ![]() Ten post edytował trafas 19.06.2012, 21:46:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A nie powinno być:
Ten post edytował Niktoś 20.06.2012, 23:28:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:19 |