![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie witam
mam mały problem nad którym juz siedzę 3 dzień i czuję że sobie nie poradze z nim szybko. Mianowicie mam skrypt w którym mam plik odpowiedzialny za instalacje wstepną. Ten plik ma za zadanie utworzenie bazy danych ale z poziomu Root do którego nie mam dostępu, wgranie tabeli , oraz zapisanie ustawień w plikach. Wszystko to zrobiłem recznie dodałem baze, tabele , skonfigurowałem pliki ini a to diabelstwo poniżej nie chce mnie przepuścić do kolejnego kroku "create admin" Nie chodzi mi o zmianę całości lecz tylko o przejscie do natępnego kroku INSTALACJI pomimo napotkanych błedów w którym miejscu pliku mam dopisać jakąś funkcje typu "jeżeli bład to idz do $this->_redirect('install/create-admin'); " dziekuję za pomoc
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzupełnij wszystkie wpisy w /application/Configs/Config.ini i innych ini, wykonaj skrypt /data/voodoo.sql i dodaj w linii 28 $this->_redirect('install/create-admin');
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety wywaliło wszystko w powietrze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dla nas przydatny opis jeśli chcesz pomocy. Skoro już omijasz instalację to musisz mieć jakąś wiedzę do tego. A jeśli nie potrafisz zanalizować tego kodu pomyśl raczej jak zmusić instalator do prawidłowego działania.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj inaczej.
zainstaluj bazę lokalnie, na lokalnej bazie gdzie masz pełne uprawnienia. następnie zrób dumpa (mysqldump) utworzonej bazy i przenieś ją na docelowy serwer. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:03 |