![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, próbuję zrobić coś na wzór panelu admina (dostęp tylko dla użytkownika o określonej nazwie)
Posiadam taką funkcję:
Jak zrobić podobną funkcję, ale tylko, aby wpuszczała ona użytkownika, który tabeli X i kolumnie Y ma wpisaną wartość "1"? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 14.11.2011 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz sobie rekord z loginem i i do zmiennej $_Session przypisujesz wartosc pola (kolumny) jeżeli jest ona 1 to logujesz jeżeli nie to nie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś się nie kręci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co tyle kombinowanie ;d ?
Nie wystarczy tak?
i to tyle (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował GoOx 8.06.2012, 16:19:26 |
|
|
![]()
|
|
Super, męczyłem się nad tym cały dzień. Dzięki!
Kolejne pytanie. Mając panel admina chciałbym zrobić stronę z listą użytkowników i w zależności czy w kolumnie "X" usera jest "1" lub "2" wyświetla określony obrazek. Załóżmy mam listę userów: UserA (w kolumnie X ma wartość 1) - wyświetla obrazekA UserB (w kolumnie X ma wartość 2) - wyświetla obrazekB Jak to zrobić? I jak za pomocą checkboxa mogę zrobić, abym mógł edytować wartość tej kolumny z "1" na "2" i na odwrót? trochę inaczej to opisałem Częściowo sobie poradziłem. Została tylko jedna kwestia. Mam listę użytkowników:
Pojawia się ona w pętli. Chciałbym, aby przy każdym użytkowniku była kolumna z checkboxem, który umożliwia edycję rekordu z danej kolumny tegoż użytkownika. Czyli trzeba to: (plik send.php)
Osadzić w tej pętli. Pytanie, jak to zrobić, aby każdy checkbox odnosił się do usera obok? Ten post edytował Maze123987 8.06.2012, 18:52:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym zrobił to tak. Przykład:
a jak to zapisać to już pomyśl (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował GoOx 9.06.2012, 12:15:10 |
|
|
![]()
|
|
Dobra, mam. Mam jeszcze jedno pytanie.
Ten kod:
służy mi do tego, aby określoną treść strony wyświetlać adminowi (userowi o id 1) Jak mogę zrobić funkcję w pliku config.php, aby po wpisaniu:
"Treść strony" pokazywało tylko temu uzytkownikowi z ID 1 a reszcie np informację "nie mozesz tu wejsc" nie chcę za każdym razem pisać tego kodu wyżej, gdyż funkcja pomoże mi tego używać łatwiej. Jest ktoś w stanie pomóc? jest ktoś w stanie pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź co zwraca check_admin() jeśli jesteś zalogowany jako admin, a sprawdź co zwraca, jeśli nie jesteś. Jak już zobaczysz różnicę, to daj if'a w którym umieścisz treść jeśli check_admin zwraca to co powinno zwrócić, czyli jeśli zalogowany jako admin. A jeśli tego nie zwróci to do else, daj treść dla reszty użytkowników.
|
|
|
![]()
|
|
check_admin nie zwraca nic, bo tą funkcję właśnie chcę napisać wzorując się na ifie, który podałem.
bump |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 18:48 |