![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt wyświetla mi wyniki zawodników jak mogę zaznaczyć na czerwono zawodników którzy mają takie same wyniki?
Ten post edytował ghastblood 3.06.2012, 17:03:49 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat podejrzewam że trzeba przelecieć funkcją sprawdzić jakie wyniki się powtarzają w tablicy i przy wyświetlaniu zaznaczyć na czerwono ale jak to zrobić żeby sprawdzać wyniki z przedziału od 1 - 100 ? może if wrzucić w pętle for. Nie zrozumiałem tego do końca, ale domyślam, się, że zawodnicy o takich samych wynikach mają być oznaczeni takim samym kolorem. Chyba najprościej będzie po prostu w pierwszej pętli dorzucić tablicę, gdzie przypiszemy kolor do wyniku. Tak więc dodajemy tablicę, gdzie wynik będzie kluczem, a kolor wartością. Kiedy już may tablicę gdzie do każdego wyniku mamy przypisany kolor to potem przy wyświetlaniu posługując się wynikem pobieramy ten kolor z tablicy. Jako klucza lepiej użyć hasz md5() z wartości wyniku, ponieważ wynik zapewne może być ułamkiem. Jeżeli chciałbyś, żeby każdy inny wynik był innym kolorem, to zamiast na sztywno przypisywać kolor w pętli while() możesz tam wstawić jakąś funkcje, która wylosuje kolor albo wygeneruje na podstawie wyniku. To co dodałem do Twojego kodu oznaczyłem //###########
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
twój kod koloruje na czerwono po prostu a zależy mi na tym żeby zaznaczył wyniki które się powtarzają np. zawodnik 1 ma wynik 90 i zawodnik 10 ma też 90 to na czerwono zaznaczy wynik zawodnika 1 i 10 a reszta będzie na czarno
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok chyba już rozumiem, czyli jak użytkownicy 1,4,8 mają wynik np. 50, to sa na czerwono, ale jednocześnie jeżeli 3,6,9,11 mają wynik 70 to też są na czerwono lub inny kolor. W tym przykładzie poniżej kolor zostanie przypisany dopiero jeżeli jest więcej niż jeden taki sam wynik.
|
|
|
![]()
|
|
prawie dobrze nie wiem dlaczego ale pominęło wyniki 87 który jest 3 razy.
Ten post edytował ghastblood 3.06.2012, 21:18:31 |
|
|
![]()
|
|
A faktycznie, usuń ten kawałek "&& $colors[$colorKey] === false" tu nie ma porównania, w tablicy generowane są klucze na podstawie wyniku, jeżeli wynik pojawia się po raz pierwszy, czyli nie ma takiego klucza w tablicy to do klucza jest przypisywana wartość false, natomiast jeśli taki wynik już się pojawił i taki klucz istnieje to jest przypisywany kolor
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie już rozumiem o co chodzi jesteś moim mistrzem.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:57 |