![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam problem z moją stroną. Po wyszukaniu jej w google i próbie wejściu poprzez wyszukany wynik przekierowuje mnie na stronę na domenie mefound.com . Wyglada na wirus na stronie, ale przy wchodzeniu bezpośrednio na strone nic takiego nie ma miejsca. Wiecie może w czym tkwi problem? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że masz trojana na serwerze, który przekierowuje na ta stronę.
-------------------- SEO to nie praca, to sposób na życie - optymalizuj lepszą stronę życia | http://www.codum.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 5 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie masz podoklejane w niektórych jak nie we wszystkich plikach kody js, najcześciej przez stare skrypty typu WP, jeśli tak to czyszczenie wszystkiego z tego badziewa + aktualne skrypty
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Perlas
Zerknij czy nie masz gdzies dziur w kodzie Twojego serwisu (a moze to joomla?) oraz czy nie wyciekly Ci gdzies hasla do ftpa. 1.Koniecznie sprawdz plik .htaccess - tam siedza te przekierowania 2. Sprawdz w programie FTP date edycji plikow - te ktore byly edytowane ostatnio (przed poprawnym dzialaniem serwisu) sa zainfekowane kodem JS - usun je 3. Potrzeba bedzie pewnie zglosic strone do weryfikacji w google webmasters - bo bedziesz otrzymywal powiadomienie ze strona jest zainfekowana 4. Na koniec pozmieniaj hasla do serwera FTP. -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety również często ubolewam nad zawirusowaniem lub odklejeniem się "czegoś tam" na mojej stronie.
Mam stronkę opartą na WP i systematycznie ją aktualizuję. Czy naprawdę nie ma żadnego antywirusa chroniącego strony internetowe? -------------------- Lubię korzystać z dobrych rozwiązań,dlatego wybrałam podpis elektroniczny . Również odpowiednie zarządzanie firmą programem Impuls zaliczam do pozytywów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstaluj sobię wtyczkę skanującą -> http://wordpress.org/extend/plugins/wp-security-scan/
i sprawdź czy stosujesz się do wszystkich wskazówek zwiększających bezpieczeństwo Po za tym nie zapisujemy haseł do klienta ftp bo tak najczęsciej na stronę dostają się syfy -------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:34 |