![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Od dawna miałem problem z pobieraniem plików z serwera i myślałem dotąd że to zła konfiguracja PHP czy serwera, ale dzisiaj dowiedziałem się że to wina czegoś innego - wina mojego skryptu PHP. Zauważyłem to bardzo prostu - pliki pobieranie bezpośrednio pobierają się całe, a z pliki php przerywa pobieranie po około 10 sekundach. Czytałem w internecie itd. ale mało wyszperałem, dowiedziałem się tylko że jeśli strona nie skończy się ładować w określonym czasie to przerywa się jej dalsze wczytywanie, nie wiem czy to przyczyna mojego problemu, a jeśli tak to jak w moim skrypcie to zmienić? Mój skrypt wygląda tak:
Próbowałem nawet zmieniać miejsce ostatniego mysql_query a nawet je wywalać bo myślałem że przez to że wczytuje się ono dopiero po pobraniu pliku to powoduje, ale to także nie przyczyna.. Proszę o pomoc! Pozdrawiam. Ten post edytował Weles 31.05.2012, 22:50:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
spróbuj tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak:
gdy jest ob_flush(); to plik otwiera się w przeglądarce, a bez flusha tak czy owak i tak się przerywa pobieranie ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 11 Dołączył: 8.11.2008 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zwróć uwagę na:
header('Content-Disposition: attachment; filename="'.$dane[nazwa_pliku].'"'); oraz header("Content-Length: ".filesize("files/$_GET[down]")); tam mi się wydaje że czegoś brakuje ale może się mylę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Gdy przerwie mi pobieranie pliku, w /var/log/error.log wyskakuje mi:
[Fri Jun 01 00:30:18 2012] [error] mod_qos(034): access denied, QS_SrvMinDataRate rule (out): min=154, this connection=0, c=MOJE IP Co to może być? |
|
|
![]()
|
|
a chmody na katalog i plik są odpowiednie?
@edit ten błąd mówi że niema dostępu do wybranego pliku/katalogu tak wygląda mój kod który działa w środowisku linuxowym wyśmienicie
przerób go sobie dla własnych potrzeb i oczywiście katalog i pliki mają chmody 0777 Ten post edytował maxil 31.05.2012, 23:51:04 |
|
|
![]()
|
|
a chmody na katalog i plik są odpowiednie? @edit ten błąd mówi że niema dostępu do wybranego pliku/katalogu tak wygląda mój kod który działa w środowisku linuxowym wyśmienicie
przerób go sobie dla własnych potrzeb i oczywiście katalog i pliki mają chmody 0777 Nie pomogło, ale wpadłem na pomysł, żeby wejść do: "/etc/apache2/mods-available", i edytować dwa pliczki: "qos.conf" oraz "qos.load", wszystkie linijki zakomentowałem, patrze, uploader działa aż miło! w każdym razie, dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:22 |