![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobrałem stąd skrypt http://www.egrafik.pl/download/skrypty-php...ars-rating.html
Wgrałem wszystko jak należy. W instrukcji napisane jest ,że po wgraniu mam umieścić to:<? require_once("rate.php"); ?> <? echo rate("5starsdemo");?> w miescu które chcę ceniać. Wszystko ok tylko mam mały problem, mam stronę z grami online i nie wiem w którym miejscu to dać aby każda gra miała swoją indywidualną ocenę a nie wszystkie takie samą. Jakoś trzeba to powiązać adresem ur lub id. tak wygląda strona z grą;
W którym miejscu, jak to zrobić, aby działało tak jak wspomniałem. Osobna gra, osobna ocena a nie dam 4 gwiazdki pod jedną i potem pod każdą wyświetlają sie już 4. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak zrobiłem i po ocenieniu gry jest przekierowanie i wyskakuje mi w explorerze nie dopuszczalny błąd .
www.pysznegry.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skrypt nie działa na zasadzie ajax więc przekierowanie jest normalne.
http://www.pysznegry.pl/takerate.php?name=135 Nie ma pliku takerate.php |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, lecz niezwykle irytującą rzeczą jest to że plik takerate.php jest na serwerze.
Not Acceptable An appropriate representation of the requested resource /takerate.php could not be found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Apache Server at pysznegry.pl Port 80 Ten post edytował kamiluspl 30.05.2012, 21:36:46 |
|
|
![]()
|
|
Zamień:
na w pliku takerate.php bo może to powoduje błąd, choć mało prawdopodobne. |
|
|
![]()
|
|
nic to nie dało, pojęcia nie mam czemu nie wyszukuje takerate.php
W łaściwie wydaje mi się że po ocenieniu w pasku adresowym wracało do game.php a teraz wyskakuje błąd a w pasku jest takeratephp i id gry Dodam, że dzięki twojej pomocy, zrobiłem jak napisałeś i działało. Kiedy jednak zacząłem tłumaczyć wszystkie oceny, coś poszło nie tak. Od nowa przekkopiowałem wszystkie pliki i foldery z godnie instrukcją 5starrating jeszcze razk zmieniłem game.php a tu błąd. Ten post edytował kamiluspl 30.05.2012, 22:33:01 |
|
|
![]()
|
|
Sprawdź czy nie zmieniłeś kodowania plików.
|
|
|
![]()
|
|
takerate.php 644
tylko folderek mam votes w nim wegług instrukcji miałem zmienić kodowanie na 777 pozostałych plików miałem nie tykać więc nie tykam Kurcze, było ok i nie wiem co się stało, spolszczania mi się zachciało. Jakoś źle przekierowuje bo w folderze votes zapisuję ocenę tutułuję $id ale jak wejdę spowrotem do game to wyniku nie wyświetli będzie no votes yet PS na serwerze ma się znajdować plik error.log? Bo mam wrażenie, żę wcześniej go nie było ale nie jestem pewien Ten post edytował kamiluspl 30.05.2012, 23:33:45 |
|
|
![]()
|
|
Kodowanie to co innego niż uprawnienia.
W czym edytujesz pliki? Jeśli w notatniku to zmień na notepad++ i tam masz kodowanie, ustaw na UTF-8 bez BOM error_log powstaje jeśli PHP zwraca jekieś błędy, wklej zawartość. |
|
|
![]()
|
|
Zadziwiające dal mnie jest to że nawet jak wywalam wszystko i sadzam jesze raz i to w dodadtku błędnie tak jak kiedyś i ni nadal błąd po próbie wystawienia oceny. Ten post edytował kamiluspl 31.05.2012, 10:12:36 |
|
|
![]()
|
|
Pokaż linie:
game.php - 84 takerate.php - 10 |
|
|
![]()
|
|
84 10 Zwróć uwagę na jakim przekierowaniu się zatrzymuję a wcześniej jestem pewien odświerzało się i wracało spowrotem do game.php Na dodatek oszaleć można, teraz ten sam błąd wyskakuje mi gdy chcę wejść na konto administratora adres/login.php wpisuje hasło i login i błąd. Cały skrypt się posypał ?! Ten post edytował kamiluspl 31.05.2012, 16:11:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:40 |