![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam taki problem że chce zrobić generator z wynikami z kilku konkurencji np: konkurencja 1 konkurencja 2 zastosowałem polecenie switch gdzie index to lista konkurencji po kliknięciu na hiperłacze konkurencja 1 wyświetla mi listę wyników z tej konkurencji szablon : konkurencja 1 l.p nazwisko imie wynik na sztywno zapytanie wyglada tak:
jak zrobić żebym na jednym szablonie mógł wyświetlać różne dane z różnych tabeli czyli jak zastąpić JOIN konkurencja1 na JOIN zmienna i jak przekazać tą zmienna. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodać w linku &konkurencja_id=XX i w zapytaniu:
Ten post edytował k_@_m_i_l 24.05.2012, 12:13:35 -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak faktycznie zwraca mi to wynik do tabeli konkurencja 1 a jak by ta tabela nazywała się inaczej nazwa1 druga konkurencja np. konkureancja 2 a trzacia tabela3 ?
dodam że mam strukute bazy taką: 1. zawdonik <- zawiera liste zawodników 2. konkurencje <- zawiera nazwy konkurencji 3. wyniki <- zawiera wyniki ze wszystkich konkurencji -------wyniki_id -------zawodnik_id -------konkurencja_id -------wynik Ten post edytował ghastblood 27.05.2012, 17:34:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 479 Pomógł: 97 Dołączył: 6.09.2011 Skąd: php.net :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@k_@_m_i_l podał Ci drogę, każdy parametr możesz podawać/odczytywać poprzez $_GET
-------------------- Manual prawdę Ci powie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:47 |