![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam dzisiaj następujący problem. Od jakiegoś czasu bawię się z Symfony 2. Mój problem jest następujący. Napisałem sobie komendę do crona. W skrócie wygląda to tak.
Problem jest następujący. Po odpaleniu tego z konsoli na jednym komputerze wszystko działa a na drugim (te same wszystkie pliki) dostaję komunikat: The EntityManager is closed. Bladego pojęcia nie wiem w czym może być problem. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam. [EDIT] Dodam tylko, że nigdzie nie zamykam EM. Ten post edytował Ghost_78 21.05.2012, 15:16:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to jeszcze pokaż metody:
\Apps\BaseBundle\Util\Event\Ranking::actualizeAll AppsBaseBundle:Log::addLog CronCommand::endOfTheDay |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma sprawy.
\Apps\BaseBundle\Util\Event\Ranking::actualizeAll
\Apps\BaseBundle\Util\Event\Ranking::actualizeDailyPoints
AppsBaseBundle:ContentRanking->actualizeDailyPoints
Log (Repository)
CronCommand::endOfTheDay - jest tu bez znaczenia - wykonuje się raz na dobę - o północy. Przy testowaninu nie jest uruchamiany. Ok. Znalazlem problem. Zostawie dla potomnych. Okazało się, że w metodzie: AppsBaseBundle:ContentRanking->actualizeDailyPoints
w tym wierszu:
podawałem ID contentu. Niestety mam też zmapowaną relację do Contentu. Wyglądało to najprawdopodobniej tak, że ja mu podałem ID a on go nie wiadomo dlaczego nie zapisał. Zamieniłem ten wpis na:
i wszystko lata. Pozdrawiam szanowne grono. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz źle zrobione mapowania. W pliku z mapowaniem/adnotacjach nie rób samemu pola klasy 'content_id'. Jedynie pole content z ustalonym powiązaniem. Częsty błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem.
Dobra rada/uwaga. Zapamiętam. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:01 |