![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod , jesli nie ma danej zmiennej wykonuje sie zapytanie z danymi wybranymi z formularza i do tablicy id_pojazdu zostana wpisane id pojazdow ktore zapytanie wybralo z bazy ale potem gdy jest zmienna $Get metoda chce uzyc tej tablicy id_pojazdu do 2 zapytania . Teraz po prostu gdy sie wykona 1 czesc skryptu to te id sie wpisza ale jak zaraz potem 2 czesc skryptu to tych id tam nie ma co zrobic
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co rozumiesz z tego, co napisałeś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wiem ze sie nie wykona 1 czesc skryptu jak jest ta zmienna i nie wpisze sie do tablicy , w takim razie jak zrobic by zapytanie 1 z danymi z formularza wykonac jeszcze raz tylko posortowac ale z tymi samymi danymi co byly z formularzu bo one gina zaraz po zapytaniu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wypadł Ci ALT z klawiatury?
2. Zadaj pytanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Że co? Pytanie jest wyzej, musze uzyc tych samych danych z formularza dwukrotnie jak to zrobic?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 8 Dołączył: 11.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod , jesli nie ma danej zmiennej wykonuje sie zapytanie z danymi wybranymi z formularza i do tablicy id_pojazdu zostana wpisane id pojazdow ktore zapytanie wybralo z bazy ale potem gdy jest zmienna $Get metoda chce uzyc tej tablicy id_pojazdu do 2 zapytania . Teraz po prostu gdy sie wykona 1 czesc skryptu to te id sie wpisza ale jak zaraz potem 2 czesc skryptu to tych id tam nie ma co zrobic Hmm.. Weź to na logikę.. Z tego co napisałeś w PHP wynika: Jeżeli nie ma zdefiniowanej zmiennej $_GET['metoda'] to wykonuję zapytanie SELECT i pobieram z tabeli pojazdy, sortuję ją i tworzę zmienną $id_pojazdu. Jeżeli zmienna $_GET['metoda'] jest zdefiniowana to biorę z kosmosu zmienną $id_pojazdu (chyba, że definiujesz ją wcześniej - ale jej nam nie pokazałeś) i wypisuję rekordy. PS: Masz kilka braków średników w tym kodzie. Ten post edytował Lwik 12.05.2012, 12:58:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Że co? Pytanie jest wyzej, musze uzyc tych samych danych z formularza dwukrotnie jak to zrobic? Pytałem czy Ci wypadł ALT z klawiatury, że nie umiesz go użyć przy pisaniu postów do wpisywania POLSKICH ZNAKÓW. Pytania nigdzie nie zadałeś bo nigdzie nie widzę znaku pytajnika w Twoim poście. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:07 |