![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Jestem w Symfony dość nowy i mogę mieć luki w pewnych podstawowych zagadnieniach. Niestety wujek google nie bardzo mi pomógł więc zwracam się do Was o pomoc. Mam kopię działającego serwisu - pliki i baza danych. Próbuję ją teraz przywrócić, ale pojawiają się dziwne błędy: - Gdy wchodzę na główną stronę strony - Call to undefined method sfApplyApplyForm::isCaptchaEnabled. Wyłączyłem ten błąd komentując linię z wywołaniem tej metody. Jednak sam fakt że to się pojawia jest dziwny - Podczas logowania - Unknown method sfGuardUser::checkPassword po przegraniu plików używam komendy symfony cc. Próbowałem również przebudować na nowo wszystko, ale dla doctrine:build --all wywala mi błąd związany z kluczami obcymi. Obszedłem go ręcznie poprawiając błędne typy kolumn (niestety w schemie to nic nie daje). Potem dając insert-sql i build --model To też nic nie daje. Nie ważne więc jakbym kombinował to i tak kończy się na tych błędach. Dla mnie wydaje się być to trochę dziwne, ponieważ nic w pluginie nie było zmieniane, w apps, czy config też nie. Jedynie modele się zmieniają. Jest coś o czym nie wiem, zapomniałem? Proszę o jakąkolwiek pomoc. Muszę przywrócić ten serwis, a skończyły mi się już pomysły i siły. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy się już z tym uporałeś, ale jedyne co mi przychodzi na myśl to czy masz włączone te pluginy. Powinno to być gdzieś w ProjectConfiguration::configure().
W debug toolbarze też chyba są wypisane działające pluginy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może ręcznie wyrzuć zawartość folderu cache. Upewnij sie ze masz chmod 777 na cachu i log
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:12 |